我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 58 ) - Yujihw砌機List 6000人優惠

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
13600K 性能值得用6XX 升上去?
另外見巴打幫我改左RAM 用6000MHZ, 想問下差100 唔用6400MHZ?
thanks
如果本身揀左B760M建唔建議轉呢塊Z690?
(除左MATX同ATX分別之外)
如果電腦唔叻又唔超頻係咪唔駛理
依家大約做到幾號單?
我都想知唔超頻既話, 有咩U MB板比較抵用.
見Z板好似勁好多, 但要超頻先上到去?
唔識超頻除時搞到黑畫面
收到貨,努力砌機中

唔該晒職員
唔夠大??

再大我張枱擺唔落啦喎
啱啱試咗個舊喇叭插前面USB位就冇事,即係底板USB壞咗?
信仰不可動搖
已落搭, 麻煩跟下d pm
講真 冇咩推介

因為matx 細左隻好多

可能諗下jonsbo c6

D31呢d
呢塊情況 似係底板多
Tg pm我

不過正路應該唔會咁
明白 thanks 悠老闆
冇問題

不過擔心 粒u唔夠勁配合張卡好過
我想問 砌機個時
想執多對 平soundbar 擺mon下面

宜家用緊 creative T40 有啲嫌無base 唔夠勁

如果買Creative Stage V2 2.1
除左夾硬用藍芽
可以點樣插先用哂2對喇叭輸出

定係再買多張sound卡?
Ram同牛都執到少左一百
變左你升到13600k都係加400
因為而家個價呢兩粒都可以買得落手
值唔值得就睇你自己
20k左右budget連mon 想要風冷+4080+2k240 想問有冇推薦
24吋都唔得
打3a game 畫質緊要
我介紹咗個fd係你到砌
不過佢係用住內顯先,12600k定13500好
悠二,想問問,頭先係另一個post見大家話張攻頂list基本上ok,係要換左機箱同用360水冷先夠力,同水冷牌子推薦Arctic,唔知改成而家呢張list得唔得呢

1 x (預訂) Intel® Core™ i7-13700K BOX 聯強行貨 (下星期到貨)
價錢:$3,270

1 x [4月消費券優惠]Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 ATX (現貨)
價錢:$2,070

1 x [4月消費券優惠]Kingston Fury Renegade 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C32
價錢:$1,360

1 x [5月優惠]Kingston DDR5 6000MHzRAM 配合Gigabyte / ASUS / MSI 主機板全單砌機 減$200
價錢:-$200

1 x [4月消費券優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,299

1 x [4月消費券優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 4090 WINDFORCE 24GB GDDR6X (可單買或砌機)
價錢:$13,799

1 x [5月消費券優惠]Gigabyte 4070 Ti / 4080 / 4090 系列配合 FSP Hydro G Pro ATX 3.0 PCI-E 5.0系列 減$150
價錢:-$150

1 x [4月消費券優惠]購買Giga Windforce 4090 + Kingston KC3000 1TB SSD , 即可由1TB免費升級2TB
價錢:-$659

1 x [優惠]FSP Hydro G Pro 1000W 80 Plus Gold Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0 (現貨)
價錢:$1,299

1 x [優惠](獨家發售)FSP CUT592 4x 14cm ARGB Tempered Glass Type-C E-ATX - Black
價錢:$649

1 x Arctic Liquid Freezer II 360 ARGB CPU Liquid Cooler
價錢:$999

1 x [5月優惠]Gigabyte M28U 28" 4K SS IPS 144Hz 1ms HBR3 KVM Gaming Monitor (送AMP 900 Mouse Pad + Aorus M3 Mouse)
價錢:$3,799

1 x [4月消費券優惠]買任何Gigabyte產品配搭Gigabyte Monitor 減$50
價錢:-$50

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $27,565
https://www.faroll.com/customize#NDQ1Myw1MDcyLDU5MDMsNjA3OSw2MTIxLDYxNzUsNjIwNyw2MjA4LDYzMjAsNjUzMSw2NjQzLDY2ODEsNjczNA
冇錯
咁的話 一係你搵個地方backup左資料先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞