我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 58 ) - Yujihw砌機List 6000人優惠

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
星期一會送到
係.但係未必一定裝到的.裝到的話.會裝埋
請問悠二我部機大概幾多日可以到手
訂單編號:230426000457896
有冇13900KS?
其實係有

不過價錢真係差唔遠

而個cooler你唔會想用 基本上一定係買多一隻cooler
想請問MAG274QRX 2k240hz 有冇貨
用開gigaG27Q 2k144
想雙mon 主要打fps 間中先3A大作
Win11 bug到抽筋用番win10
驚win10如果買4K唔同Res 拉啲視窗尺寸卡住喺中間
M27Q定MAG274QRX好見都係同panel
定係應該照上4k
你唔係極度沉迷fps上4k好啲
前提係呢部主機要推到
2k 240就比較好推啲
咁我條list係咁樣嘅仲有冇野要改 因為我唔知650W火牛夠唔夠用
另外 如果我之前有落單 係未確認同比錢嘅情況下想改番條list 係唔係直接同客服講改野
定係直接取消張單重新落過 會唔會冇咁容易出錯
(訂單號碼係230502000393648)
1 x [5月優惠]Intel Core i5-12600K BOX + Gigabyte B760M GAMING X AX DDR4 LGA 1700 Micro-ATX + ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3600 Mhz C18 (減價再送AK120 SE ARGB)
價錢:$3,499

1 x [4月消費券優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$640

1 x [4月消費券優惠]ASRock Intel Arc A750 Challenger D 8GB GDDR6 OC (砌機減$50)
價錢:$1,899

1 x [5月優惠]Thermaltake Toughpower GF1 650W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$599

1 x [4月消費券優惠]Phanteks Eclipse G300A ARGB Tempered Glass - ATX + 三把 Thermalright TL-C12C-S 12cm ARGB Case Fan - Black 優惠套裝
價錢:$580

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $7,297
https://www.faroll.com/customize#MjI0Nyw1MDcxLDY4NjksNjg4NSw2OTI5
有少少信仰😅主板如果改用 ASUS PRIME Z790-A WIFI-CSM LGA 1700 DDR5 ATX,請問有冇問題?
訂單編號:230423000324919
悠二大哥係咪聽日會到 等左好耐了
考慮緊13400F定13500
請問差得遠唔遠
值唔值得果400蚊?
琴日電腦仲用到
今日開機個gpu就唔work
內顯就用到
喺device manager同bios都detect 唔到張gpu
試過重插張gpu同用ddu都係唔work
開機gpu風扇淨係轉咗一陣就停 燈就有著
會係咩問題同可以點搞?
有啲機箱本身會包埋風扇

冇或者唔夠,又或者想自己換啲更好更啱用嘅風扇就要另購
呢塊垃圾板嚟
想請教下 有冇人知D41落360mm水冷
點樣整有效嘅正壓機箱?
唔介意嘈,有邊隻風扇夠力?
打機嚟講 唔值
咁如果要ASUS板,邊塊好😅
咁呢塊ok嘛?
底板盡量都想壓係3k樓下😅

ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI LGA 1700 DDR5 ATX
用開mac 想轉,睇砌機睇咗幾日求指教
零砌機經驗

預設果個$30k組合:https://www.faroll.com/customize#NTA3Miw1NzkxLDU5MDQsNjA5OCw2MTIxLDYxOTQsNjI3MCw2NDUy

1) 睇呢個list, 如果想加ram係咪直接加多條 64+64? 我想橫掂都係就打爆佢。慣咗開好多tab + app嚟用

2)usb port嘅數量可以點加?如果有需要 係咪要夾埋機箱?
因為有啲硬件插多兩個就無位插ssd/card reader eg audio interface, or 插2隻 ssd剪片
keyboard又用左一個

3)機箱想再揀過嘅話係咪夠大就無咩所謂?揀靚仔
呢啲得唔得Lian Li PC-O11 Dynamic XL ROG Certified
或者呢種樣 Geometric Future Model 4 King Arthur
會唔會好難清潔 貓奴
放枱就只能枱右。地/枱都得

感謝感謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞