港鐵前線真係比狗做,唔好再比HR呃入黎做(4)

1001 回覆
109 Like 4 Dislike
S10都可以靠自己既
20以上就識人好過啦
想星期六日放假點解要揀呢間公司?你傻撚左?不如禮拜六日全部站落閘唔開車啦,大家接受到咪得,你到時咪屌點解冇車坐
翻6日,仲要輪休輪更
奴性重到癲
請問狗鐵做嘅人係咪冇家人?
人地打份工賺錢養自己關你撚事咩
而家用支槍指住你個頭要你做奴隸咩?
其實員工自己都屌呢間公司啦
比多D外人知呢間公司苦況,等佢地無咁易中伏仲好
大家一齊屌
臨時員工福利囉
大假12日,病假跟勞工例,醫療冇家屬
咁真係做半職好過了
請問最新各職級薪金幾多?
算係咁,半職我諗唔使番de/dl,可以吸到自由工作者/讀書進修的人。變相全職會唔會主力番de/dl
咩叫幫公司講好說話,有讚過D咩?總有人紅日同禮拜六日係要番工,明知份工係咁仲係度屌三又屌四,自己唔做咪唔做,唔洗踩仲肯做既人喎,冇呢班人你禮拜六日有街出去玩,出去有野食咩?
洗咩外人知入去感受下就會想遞信
咁食屎啦
已經好多人唔想返de dl
佢咁都係逼人辭職
就係等佢地入去個2-3個月都唔駛浪費
真心頭幾個月好玩又識到人,又有糧出走左都仲同到同期久唔久一聚食飯,之後就不了
G40 17000
其他就唔知了
好多都唔正常
認真,如果你係站車控S10,S20
唔識答既話你可以返去問下同事,正常情況下問既野應該三寶內會有或者係日常會撞到既。

最多會chok你睇下你比人chok既反應
屌,佢問你個站嘅阿a同阿b都有講到嘅嘅野,你未講。
事後問返阿a阿b,根本就無問佢哋。
正常佢唔會記得,所以應該chok緊你

不過上面師兄講得岩,係你既可以問你食左飯未就過左
社會總係要有班6天工作嘅奴隸
大家繼續輪班輪休,星期六日準時翻工
為社會服務啦加油
多謝父母生左個奴隸出嚟啦
今日星期日喎,不過狗鐵員工要翻工
師兄你想法非常成熟。我成日都話,叻你就去做AO,唔洗入呢個post埋怨
聲稱headcount 不變,理論上應該係幫手頂cuc 更,你當係cuca 既長工時版囉
出去同佢哋講嘛喺到講有咩用姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞