港鐵前線真係比狗做,唔好再比HR呃入黎做(4)

1001 回覆
109 Like 4 Dislike
其實睇你要咩
如果黨鐵係咁好
就唔會啲人爭住報政府
黨鐵就請唔到人 仲要請到都喊三聲
大家睇法唔同
後生既咪自己試下
意見就比左 覺得呢份人工係值既咪去馬
咁講 諗得政府 黨鐵即係求穩陣
政府就跳point 唔洗輪shift 係做果啲就做果啲
黨鐵 要返shift 遇到咩事你都要處理
長遠就自己鍾意邊面囉
Office就好過政府
M grade唔出奇既 都要睇佢本身政府咩位
IMD 就唔熟啦 仲要高級既
我呢啲前前線薯仔 淨係答到下前線生態
請到咁多人,點解黎梗仲有咁多招聘日
因為根本出班既就唔夠
前港鐵文職都走 唔好話前綫
公司係大但濕鳩 風氣好差
依加大學生FG搵工時期梗係把握時機搵佢地笨
大執位之後 越搞越差
要果樣無果樣
啲錢燒鳩哂係啲無謂地方
用錢果啲就同你講無錢
更新緊成套CCTV system
話無錢就停左 壞左果啲就整唔到
Contractor:十鳩幾年前既野仲邊有parts
玩到要mains自己買cam黎裝
世界級鐵路公司
我果班得返一半
公司就大把錢!睇下d錢去邊度日日燒ja
都唔好話十鳩幾年啦

點解 8.31 梁耀霆話啲片有唔尋常 ...
其實好簡單姐,URL 套 CCTV 係 96 年整落嘅,果輪地鐵就算蝕住但係個management 同依家嘅完全唔同,做咗好多benefit往後好多年嘅 projects,例如 viaduct trackside 光管、觀塘站SIP、鰂魚涌站加咗樓梯同lift 咁去 cope with 果時東隧個人流

套野去到金鐘arson嘅時候,俾police嘅仲係錄影帶嚟,係後嚟錄影果part變咗數碼化capture,但前面完全無改,一套年紀大過梁耀霆自己嘅 CCTV system有跳格、唔清楚真係正常過正常,或者話平日仲有畫面,in-cab CCTV 唔會成日死,啲車正常開到都真係算係咁
Poe後再搞埋matrix 真係大不如前
又冇企業責任
Ymt tkl 個幾單 出左事就玩文字藝術企圖淡化事件
說好的鐵路安全第一一早變成口號
呢班先唔會入黎做,人工低又要要輪姦
4988係咪搞錯左d咩係間公司接完發覺呢個價錢根本做唔黎,做左LAR同EAL就話唔再做,而家重新判左出去比幾間公司做,原本果間公司就比MTR告緊
安全第一一直都係口號
唔係咩叫every second counts? 你估鄭sir流架?
呢條友好幾次差啲比車車死仲拍片同你講落track唔係講玩
都係聽人講 本身plan好哂 點知做左兩條就無做
話唔夠錢
咁搞得黎換到都2046
咁係好定唔好
警世文,年輕人指路名post
師承London Underground, 但係學埋晒中国人老闆嘅19剋薄野,入去做真係浪費人生
呢個同意,HQ老免咖啡或茶
好過做前線好多,所以後來d查飛越做越過界,博可以調去office
唔夠10年就按年資比番你
例如你做左2年就比番20%你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞