咒術迴戰(31)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
練下中文啦, 睇撚到好辛苦呀
咁點解咁勁
3胞胎合一?
雙胞胎合一都同伏黑爸爭好遠
其實又真係怪怪地, 真希ge天與咒縛係因為佢咒力比較少ge原因而換黎比較強大ge肉體

假設雙胞胎咒力份量視為1人情況下, 雙子無論點分都一定唔會拎得足1人份量ge咒力, 咁雙子都應該要有天與咒縛先岩, 但係又唔見真依有其他buff
咒力係1人分 但天與咒縛剩係得真希個body有
有冇咁難明

首先你當一個卵天生只有一個術式/天與咒縛
同卵雙胎 就係兩個胎share一個術式
所以真依個建構術式同埋真希個天與咒縛都係得一半 所以兩個都咁廢
其中一個死左 你就當個半份會回歸返未死果個身上 所以真希依家變返完全版ge天與咒縛
咒縛=鋼鍊ge等價交換
人人都可以用 例如七海建人個OT咒縛
天與咒縛 係天生就強制咒縛
真希同甚爾就係天生犧牲所有咒力/術式換取最強肉體
至於點解真希/甚爾個天與咒縛比機械丸勁咁多
因為成套野都係講天生就係唔公平
55555天生無下限六眼
有d人連術式都冇
何況佢地天與咒縛內容都唔同
就好似兩份contract 買賣內容唔同咁
機械丸個天與咒縛真係好廢
個身體仲要靠真人先醫好
上限最多=石流龍
你當
真希份contract係咒力/咒力+生得術式 換 身體buff
機械丸份contract係身體健康 換 龐大咒力+術式範圍擴大
真人其實唔係醫好佢 係幫佢void單

分別在於 真希份單係good deal
其實機械丸都唔廢
術式範圍同咒力輸出都極大, 打真人仲有嬴面
天與咒縛真人都應該醫唔番
如果係咁機械丸廢啲唔係無道理
你啱
應該順粹改變靈魂形狀從而改變肉體形狀only
要做霍金先可以咁大咒力同術式範圍好唔抵
Ching收返埋啲鄉音先笑人蠢啦
幾時出222
我以為真人幫機械丸整番個肉體後個控制範圍會冇變
(好似全日本控制範圍?)
應該我搞錯
真人應該純醫肉體
其實冇人知
收服難度大過殺,高手過招你少少留手都死

收服到ed級數本身已經超勁555級數,收唔收都好似冇意思
以咒術界角度黎講,真希果種零咒力先係殘廢,肉體幾強幾好打都冇人尊重你

等於武林高手武術大會有條友用手槍打贏曬所有高手都冇人會尊重你
咒靈操術勁在多變化 用完一手仲有下一手
招數越多其實越難用得好,好考戰鬥智慧,好似你打機操控個有300招技能既角色,你好難幾秒間諗用邊招最好

555,廚房佬果d術式反而易用,咩對手都係斬斬斬,射射射
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞