咒術迴戰(31)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
純術式黎計 咒靈操術同十種影法術邊個勁啲
咒靈操術優點在於多變性同理論上有無窮無盡嘅咒靈任用
影法術就係得十隻式神,不過十種都有唔同效果同用法
咒靈操術就好似玩pkm捉精靈捉到啱用為止
十種影法術就係玩rpg game俾你練一隊有唔同職練到滿等為止

個人覺得十種影法術勁啲,淨係隻鹿同魔虛羅已經夠料做特級(前提係有乙骨或者廚房咁嘅咒力量
仲有式神完全破壞可以繼俾下一隻
9種都爛曬繼到最後嘅魔虛羅會點

十種影上限好似高啲,式神會跟住術師咒力變強而咒靈唔會,特級咒靈除非勁到好似乙骨打嗰隻蟲咁,否則對住特級術師都冇太大用處,仲要啲咒靈勁難食但要逐隻吞
式神vs咒靈,
如果咒靈操術放出黎ge係火山頭, 陀艮呢種ge等級, 除左55555同宿儺或者乙骨之外, 我諗都無咩對手
而且唔同ge咒靈仲有佢地自己本身ge術式同領域展開

式神除左魔虛羅之外, 打咒靈好似都係無佔優
睇吓咩人用姐
好似特級裏面都有唔同實力
本身要收服到火山頭嗰種level都要假油以上嘅實力
我又唔覺假油贏到宿儺
突然之間諗, 既然咒靈操術可以放隻咒靈出黎用
咁點解仲要術式抽取
術式勁但係咒靈渣?
第一 啲咒靈ai可以好廢
第二 啲咒靈目測愈勁愈有自己意識(eg真人)佢未必肯幫你
收服左隻咒靈都會打自己咁撚慘
但控制到天元喎
天元辣殺廢老
天元死廢老應該三級咒靈左右
不過天元本身本體沉睡緊,就算有條件對假油黎講應該問題唔大

而且夏油本身都已經夠實力收服特級咒靈,假油應該都可以
近排睇完動畫再睇漫畫家版,
發覺一到死滅回遊就變左HUNTER x HUNTER
我估係因為使用者問題
譬如當初假油都係等真人進化咗先吸佢
真人都係要有接觸先改變靈魂
但係假油可以間接改變 標記咗嘅人
唔關事
假油係將無為轉變同埋結界術撈埋一齊黎用
一定程度上係借助左天元結界先可以做到咁嘅事
真人進化只係加強術式精度
同用結界術一次過對標記對象用術式冇咩關係
我諗真人術式可以改變到普通人靈魂令到佢哋用到術式
但咒靈操術都可以用咒力buff佢地 唔係淨係十種影先得
真人打機械丸嗰陣假油已經想吸,不過真人未夠虛弱假油怕麻煩
點解嗰條女無端端變到惠志豆咁有最強體術
我翻睇咗都唔明
假油咪用過
我指真希
呢part係on9唔洗明
只需要知佢勁左
講緊上面話真人術式結合假油結界術
唔該晒呀,我仲以為我理解能力有問題
佢嗰幾家人啲關係複雜到癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞