原來上年珠海得166人讀 能仁得12人讀

224 回覆
69 Like 3 Dislike
公大真係Pro... 從來未聽過收生不足

我地登仔愈屌愈勁嘅道理

鯨大 係政府創立

有自我評審資格

資源少就少d

但同其他專上學院條例註冊既有根本性既分別
宏恩完全被無視
明愛nursing真係咁差?

有牌其實唔會差得去邊

有牌 但出到嚟冇醫院請都冇用

有牌其實唔會差得去邊

Fresh grad +出完 award 都會唔請??
唔係話唔夠人手咩
Thei連名都無

有牌其實唔會差得去邊

Fresh grad +出完 award 都會唔請??
唔係話唔夠人手咩

唔知啊 驚啲人話明愛個名差
宏恩完全被無視

係咪太新所以完全無人識,連被吹奏/追擊既機會都無

我地登仔愈屌愈勁嘅道理

鯨大 係政府創立

有自我評審資格

資源少就少d

鯨大間書院仲幫好多大公司同政府做training
剩計ug就lab科係業界都算好出名 宜家ou都標榜自己係行 testing&certification路線
d graduate又夠曬平同牛
Nursing就唔使講啦 基本上係non ugc到屌打其他 甚至d人話好過hku
其他科就食屎 但都叫做u的。

我地登仔愈屌愈勁嘅道理

鯨大 係政府創立

有自我評審資格

資源少就少d

鯨大間書院仲幫好多大公司同政府做training
剩計ug就lab科係業界都算好出名 宜家ou都標榜自己係行 testing&certification路線
d graduate又夠曬平同牛
Nursing就唔使講啦 基本上係non ugc到屌打其他 甚至d人話好過hku
其他科就食屎 但都叫做u的。

定位明確

學校收生又係畢業生揾工又係,食八大食剩個d
點解恆管反而最多?

宣傳好 包裝好
多女

同埋設施同8大差唔多 又新又有hall住
交通都算方便
香港商業都市 商科都算屎中冇咁臭

含大都有hall 住咁能頂引 😂😂😂

係咪大老山口 好似私人住宅個堆??

係,好撚靚個hall
港專可以唔提供?教育局都幾垃圾喎 呢d資料應該強迫公開啦

呢間2015-16學年零收生,成間學校得11個學生(資料來源:concourse)。講出嚟仲衰個撚大宏恩。

呢間2015-16學年零收生,成間學校得11個學生(資料來源:concourse)。講出嚟仲衰個撚大宏恩。

好似有分校?11個分幾間分校 隨時一層得一個學生 恐怖片咁 圖書館 得一個人 自助式

有間姊妹學校叫香港專業進修學校(Hong Kong College of Technology),11個人個間叫港專學院(HKCT Institute of Higher Education)。港專有2個校舍,都係0係馬鞍山。

好似有分校?11個分幾間分校 隨時一層得一個學生 恐怖片咁 圖書館 得一個人 自助式

有間姊妹學校叫香港專業進修學校(Hong Kong College of Technology),11個人個間叫港專學院(HKCT Institute of Higher Education)。港專有2個校舍,都係0係馬鞍山。

香專個位本身好似係中間,拆左起間新既,點知仲少人過一間中學

港專個位本身好似係中間,拆左起間新既,點知仲少人過一間中學

港專有乜degree讀?BBA嗰啲?

港專有乜degree讀?BBA嗰啲?

呢d學校算啦
將收生不足的私立大學合併,方是活路

香港聯合大學

廢除佢地俾翻D地起國際學校仲好啦
Thei連名都無

大把ive仔讀
老老柒柒讀ive都好過讀呢啲19大專
將收生不足的私立大學合併,方是活路

香港聯合大學

廢除佢地俾翻D地起國際學校仲好啦

國際學校? 俾英基都叫做講得去,俾出面咪又係益有錢人
能仁個辦學團體之前搞過嗰兩間中學慧遠同釋慧文都係垃圾到收生不足要殺校,好心就唔好再誤人子弟。
咪撚入珠大撚大呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞