原來上年珠海得166人讀 能仁得12人讀

224 回覆
69 Like 3 Dislike
恒大好波
位置同校園設施真係好重要
垃圾豬海咁撚7遠搵邊個去讀
個civil仲要冇hkie accreditation

珠海個舊校舍先頂癮 仲細過間屋村小學
港專可以唔提供?教育局都幾垃圾喎 呢d資料應該強迫公開啦

我識人讀港專個high dip,都未pass晒啲科(肥左佬)就叫佢讀degree,佢基本上係中學水平都無
港專可以唔提供?教育局都幾垃圾喎 呢d資料應該強迫公開啦

我識人讀港專個high dip,都未pass晒啲科(肥左佬)就叫佢讀degree,佢基本上係中學水平都無

港專真心勁垃圾
執哂佢拎嚟起樓好過啦
明愛呢d垃圾執撚左佢啦 白英奇個d設施 仲妄想自己可以做天主教大學 就算degree畢業生都無人請啦
(nursing除外)
Lingu其實Year 1都係得500個人左右

佢地得3個學院收生,都正常既,佢地不嬲學生都唔多

咁ou咪仲多人過Ling u

OU係肯定多過嶺南。嶺南本科生有人數上限,得2600個位。仲要每幾年就俾UGC扣咁啲學額去俾3大

扣學額嘅原因係research低分,低分唔係因為啲研究差,而係因為冇理工科

ys ar
我都好唔明點解咁
文科得罪香港
利申垃圾lingu仔
真係執7晒起樓好過,呢d私立大學通常d地係政府好平俾佢地用。呢班辣殺讀唔讀都一9樣,最終益晒班教畜
點解恆管轉型可以咁快 珠海收皮都一樣咁快
以前AL黎講 兩間都唔差

恆底商科底好,以前有名氣

D學校設施起得好過其他,又吹奏自己比得上8大,入面班大專生又以為自己大學生

食正班讀唔成書又想入大學嘅人嘅心理
抄hku整綠袍 搞hall就抄中大書院制
宣傳就goal for u
但係班學生就係pound of u之流

講設施 又新又大 又有hall住。師資好多中大黎。
講ulife d女好多又淫又識講大話 中出即飛就最爽。
講出路 又有恆生銀行

好想同班1822既女做愛 實好撚緊

咩叫1822

年齡
12個學生既能大

有一打
lm
能仁執柒左佢啦,
見到間野個款已經唔想行入去,
仲叫人讀

間野祠堂咁
Search左能仁啲圖,成棟雞竇咁

又真係幾似
能仁執柒左佢啦,
見到間野個款已經唔想行入去,
仲叫人讀

間野祠堂咁

大酒店
校舍設施果然好重要
全校加埋仲少過中學一班
全校加埋仲少過中學一班

撚大o camp , 連校長都要落場玩
指南針呢
sell師生比 1:0.x
香港能仁專上學院院校學士及副學士課程近年出現嚴重收生不足的問題。2014/15學年,學院預計學士學位收生120人,實際收生僅25人[8][9] 。在2016/17學年,其一年級學士學位課程計劃收生180人,最終亦只有12人入讀,而且未能錄取任何應考香港中學文憑考試的中學畢業生[10] ,副學位課程更出現零收生的情況[11]。

佢收乜人?
支那人?

唔出奇,香港啲私校大多數都比大陸評級做二本(中國將大學分個三個band , 連香港啲大學都比佢地分埋級, ugc 係一本,ou同其他學校係二本,至於個本字解本科咁解), 有好多有米既大陸廢柴都會揀黎香港讀私立大學。
[quote]2016年自資院校學第一年學士學位收生情況5

實際收7生人數 收生達標率
恒生管理學院 1174 😚90.31%
明愛專上學u院 277 83.94%55d
樹仁大學😄 817 65.62%
東華學院 350 53.03%
珠海學院 166 15.96%
宏恩基督教學院 18 10.00%
香港能仁專上學院 12 6.67%
明德學院 25 5.68%5
港專學院 院校沒有提供 院校沒有提供

資料來源:教育局

[/quoteddddsdssd]
明愛呢d垃圾執撚左佢啦 白英奇個d設施 仲妄想自己可以做天主教大學 就算degree畢業生都無人請啦
(nursing除外)

醫管局唔係好想請明愛grad嗰啲
(nursing除外)

醫管局唔係好想請明愛grad嗰啲

明愛醫院
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞