原來上年珠海得166人讀 能仁得12人讀

224 回覆
69 Like 3 Dislike
港專可以唔提供?教育局都幾垃圾喎 呢d資料應該強迫公開啦

我識人讀港專個high dip,都未pass晒啲科(肥左佬)就叫佢讀degree,佢基本上係中學水平都無

港專真心勁垃圾

港專學院全校得11個學生,師生比1:1.67
http://www.cspe.edu.hk/mobile/instGen.asp?lang=ZH&id=1171&Pid=1533
Lingu其實Year 1都係得500個人左右

佢地得3個學院收生,都正常既,佢地不嬲學生都唔多

咁ou咪仲多人過Ling u

OU係肯定多過嶺南。嶺南本科生有人數上限,得2600個位。仲要每幾年就俾UGC扣咁啲學額去俾3大

扣學額嘅原因係research低分,低分唔係因為啲研究差,而係因為冇理工科

扣你咪扣你,垃圾院校
以為樹仁會最多添
話哂都有大學名
估唔到原來係恒館最多
能仁真係抵比人笑,成棟唐樓咁
明愛呢d垃圾執撚左佢啦 白英奇個d設施 仲妄想自己可以做天主教大學 就算degree畢業生都無人請啦
(nursing除外)

醫管局唔係好想請明愛grad嗰啲

明愛醫院

真?
開大呢

好多人,差唔多9500人(剩ft)
DL都有萬幾人
當年第一次行過能大門口,心諗呢間乜嘢嚟?叫撚人書院咁過癮嘅?

洗吕洗改名做撚狗大學
當年第一次行過能大門口,心諗呢間乜嘢嚟?叫撚人書院咁過癮嘅?

洗改名做撚狗大學

2016年自資院校學第一年學士學位收生情況

實際收生人數 收生達標率
恒生管理學院 1174 90.31%
明愛專上學院 277 83.94%
樹仁大學 817 65.62%
東華學院 350 53.03%
珠海學院 166 15.96%
宏恩基督教學院 18 10.00%
香港能仁專上學院 12 6.67%
明德學院 25 5.68%
港專學院 院校沒有提供 院校沒有提供

資料來源:教育局

樹仁收好多asso讀year one. 計埋應該唔止咁少人
點解恆管反而最多?
點解恆管反而最多?

香港人鐘意讀商科
pound of 恆管
點解恆管反而最多?

宣傳好 包裝好
多女
而我不知道什麼是能仁
點解恆管反而最多?

宣傳好 包裝好
多女

同埋設施同8大差唔多 又新又有hall住
交通都算方便
香港商業都市 商科都算屎中冇咁臭
入含大
做ibank😂😂😂
點解恆管反而最多?

宣傳好 包裝好
多女

交通都算方便

含大都有hall 住咁能頂引 😂😂😂
港專可以唔提供?教育局都幾垃圾喎 呢d資料應該強迫公開啦

我識人讀港專個high dip,都未pass晒啲科(肥左佬)就叫佢讀degree,佢基本上係中學水平都無

港專真心勁垃圾

港專學院全校得11個學生,師生比1:1.67
http://www.cspe.edu.hk/mobile/instGen.asp?lang=ZH&id=1171&Pid=1533

痴撚線 6個呀sir教11個學生 考試遂個交卷 5分鐘即有結果 單對單教學 有飯堂既話點維本 食盡都係20-30人

呢啲咪高質囉
點解恆管反而最多?

宣傳好 包裝好
多女

女仔數目多真係可以作為一個賣點
搵學校定係搵工都好,最關心嘅一定係多唔多女
Lingu其實Year 1都係得500個人左右

佢地得3個學院收生,都正常既,佢地不嬲學生都唔多

咁ou咪仲多人過Ling u

OU係肯定多過嶺南。嶺南本科生有人數上限,得2600個位。仲要每幾年就俾UGC扣咁啲學額去俾3大

扣學額嘅原因係research低分,低分唔係因為啲研究差,而係因為冇理工科

扣你咪扣你,垃圾院校

扣完啲學位去到其他院校,好大機會都係去咗大陸人度㗎咋

大專院校喺邊個層面都已經淪陷,相煎何太急呀ching
唔夠 100% 即係收生不足 ?
點解恆管反而最多?

宣傳好 包裝好
多女

交通都算方便

恆大好撚細喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞