原來上年珠海得166人讀 能仁得12人讀

224 回覆
69 Like 3 Dislike
12個學生既能大

組隊波仲突一個
東大今年100%
Lingu其實Year 1都係得500個人左右

佢地得3個學院收生,都正常既,佢地不嬲學生都唔多

咁ou咪仲多人過Ling u
12個學生既能大

組隊波仲突一個

12個,真係老師多過學生
能仁執柒左佢啦,
見到間野個款已經唔想行入去,
仲叫人讀
點解沒有指南針大學?
我都想知呢間野幾多人讀。
當年第一次行過能大門口,心諗呢間乜嘢嚟?叫撚人書院咁過癮嘅?
當年第一次行過能大門口,心諗呢間乜嘢嚟?叫撚人書院咁過癮嘅?

指大一定收得比呢間多
樹仁中學收生仲少過真中學
恒大好波
位置同校園設施真係好重要
垃圾豬海咁撚7遠搵邊個去讀
個civil仲要冇hkie accreditation

Lihkg已經有得睇比例啦,幾可有lingu仔出post?
發現ive好勁 收生方面
發現ive好勁 收生方面

政府俾錢搞,不嬲係垃圾版8大。

OU係肯定多過嶺南。嶺南本科生有人數上限,得2600個位。仲要每幾年就俾UGC扣咁啲學額去俾3大

扣學額嘅原因係research低分,低分唔係因為啲研究差,而係因為冇理工科
點解恆管轉型可以咁快 珠海收皮都一樣咁快
以前AL黎講 兩間都唔差

ou 兼讀先多人 全日制好似唔多

全日制好多,你睇下jupas開左幾多新科
有傳ou想執遙距好耐

ou ft 15/16 學年全校九千幾人,你可以當一級2500人左右。仲要呢幾年keep 住加位

ou dl 都係10000人左右,呢三年人數每年都比上年少幾百個。

http://www.ouhk.edu.hk/FU/pdf/financial_report_2015_16.pdf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞