[I/A/PC] Marvel Snap 瞬戰超能(32) Shuri終於收皮

1002 回覆
3 Like 0 Dislike
個個都用 sera control收得皮
就算T5用enchantress解sandman
無咗sera都大打折扣
上個月已經好好上分 係無咩人用
改能力要下個patch 一個月後
最多hotfix改下數值 改做6/0囉
有冇師兄唔update住
用shuri衝多陣先
6/0益Negative
依家shuri 係咪仲counter到
無所謂嘅 negative要T3,4出到先有用
同埋sandman限你出一張牌所以新leader先屈啫
6/2 都好就negative , 已經落左黎玩

應該會變Leader 大戰 , 但未必係壞事, 自己諗到discard hela 應該有得生存. 應該有更加多deck 可以出返黎
我覺得其實改leader 有某程度上其實係為咗nerf shuri
patriot又可以玩
上左無限之後就轉左deck玩 玩沙人比較驚既應該係愛國者
本身shuri係剋leader喎 leader copy taskmaster得2攻
可以counter 到 turn6 shehulk task
我覺得佢改leader係為左制衡dr. doom多d
尋日有一場玩愛國者
開第一個地圖
隨機派一張牌
佢派左張翼龍比我
即時收左皮
好慘
我盤古初開就覺得leader 唔係真係無腦卡
無可否認佢係 最top tier 既單card ,但唔代表你play 到就 win 嘛。
好樂於見到leader 復活
觀望下, 唔知佢淨係COPY最高攻既牌影響有幾大, 唔想leader變到以前咁T6有先手就近乎必贏
如果電人+沙人+Dr.Doom再加Odin 個鋪都好大機
如果玩ongoing
落貓落狗再落mystique
應該完美counter ramp deck
如果電人+沙人+LEADER 再加Odin 個鋪都好大機
呢個前題係你T5已經有場優
唔是有張卡送咩?幾時出
5月
笑左 鎖狗加5回放leech 等於廢左 岩岩有人咁用先醒知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞