[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (33) 解謎時間已到

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
首先要定義下佢死未
如果活係風靈 算生定死
如果Soleta係個人型既gund bit……成件事可能仲合理…….eri 入左風靈….佢老母複製左12個back up, 但其中一個要出去學校幫佢老母做野…..所以揀左個出黎做人型gund bit…..如果比人check到機械部份可以話要適應水星環境所以咁改造….好似佢老母個吹水頭盔一樣…..
高達呢個ip都已經老啦
唔似任天堂咁可以不停食老本都吹佢唔脹
所以一定要有另類路線
“傳統”嘢咪交俾UC timeline系列去做囉

同埋bandai都係睇模型賣得好唔好去出動畫嘅啫
想出多啲UC timeline, 尤其係獨角獸去到f91之間嘅, 大家咪買多幾盒哈薩維 f91囉
老母想Eri開心=吸啲靈魂入風靈陪佢
唔關事, seed個故事都唔係UC咁, 只係傳統正邪大戰, 一樣好好睇
水星睇完咁多集D奸角都唔知邊個邊個
seed d 奸角好易記得, 以前仲只係髮型唔同, 個樣一樣
除咗鐵騎其他d配角機我唔係好認到…
金毛,智慧型奸角
廢中,過氣型奸角 - 等死
咁水星未有好明顯嘅”奸角”嘅
seed 某程度代行返uc個路線
再係咁出就會俾人話悶冇新意

水星你咪當佢係G咁睇囉
反正大河內最後一定會暴走
今日啲伏筆都好直白咁收返
下半季會覆蓋嘅範圍都叫有個譜
對大河內算唔算好事
仲未解釋阿蘇係冇精子下點樣製造出嚟
不過水星有D奇怪, 佢係未出動畫已經公報曬D機出黎
好似唔驚賣唔出咁
最對佢好有信心
近期火左, d無厘頭周邊多到離譜
咁鍾意「正邪大戰」去睇鬼滅啦
可能係試水溫睇下啲人對機設有咩反應
但賣機黎講
風靈真係屌打晒其他配角機
咁肯定有龐大嘅pr團隊做宣傳啦
今套多咗好多平時冇睇高達嘅朋友睇
話哂對笨財團黎講只許成功不許失敗
諗起鐵血呀煙人腦高達
好地獄呀!
其實D已經比人估到曬既伏
就算解左都無咩驚喜, 最多都係話 車, 一早講過啦
快快手入主線講劇情仲好
而家最想睇既bob兩集都無
唔該出場做場好戲
就買你部大劍高達
Eva?比人食果個只係由駕駛員老母變駕駛員妹妹
不過高達食人唔係第一日
EXAM系統同RX-0 3號機
唔係鍾意, 依家佢悶係事實, 仲要成個故事圍住學生讀書轉, 搞到高達咁on9
校國D機仲勁過出邊D保安機, 乜撚野事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞