[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (33) 解謎時間已到

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
雖然無講明, 但依套野人死左就應該真係死左
唔會存在係data storm
艾利會存在, 好似一路無講過佢生定死
即係米米老豆同前傳果種醒唔番又未死得既人
就又機會連上data storm
定eri冇肉體既束縛之後就可以限界突破
工期唔夠冇計
至少今季delay 機會應該冇咁大
據聞已經做咗五集

蘇菲部機根本就係療天使高達
又係玩無人機
小紅毛原來個身體應該係已經冇左(死左) 好似Phenex咁
不過唔知係唔係好似UC咁用靈魂解釋 可能淨係意識變左數據入左部機體度
阿雷路亞同哈雷路亞
話說今集同同4號打嗰集都有好多parallel 位
可能真係變左eri細妹
下集忽然多左隻gund bits
彩斗
Soleta係唔係最尾比人洗腦變左只要係守護白毛殺人都唔係問題呢個諗法
上季比人圍毆嗰陣eri意識應該上一上左狸貓身
聽d語氣仲係好純真
佢俾人由人洗腦洗到大
今集都係一產生懷疑老母嘅諗法就好似有自衛反應咁係咁repeat老母句野冷靜番自己
請問邊度睇到小紅毛原來個身體應該係已經冇左?
唔見左未即係有機會全身裝左入部機到
正確D黎講, 高達就係ERI既義肢, gund-arm最理想用法
套野走緊 eva 路線
Quiet zero = 人類補完計劃 ,
所謂結束人類戰爭就係令人類失去獨立意識 , 所以先叫寂靜零號
風靈 = 初號機
面具女 = 碇司令, 主角只係佢達成計劃既棋子
大河內原本劇本可能會有好多戲份
可能bandai落order要多啲校園戲所以先咁遲出場
幾部白色機體 差枝槍/釘
一開頭見到佢好似有d 抗拒
但去到最尾唔知搞乜好似克服左
係佢諗點解老母要整風靈果刻開始
D死老屎忽累事啦成日想完鳩左學校佢打仗
以前革命機雖然爛尾
但佢俾人屠校果時真係睇到好心痛好唔想佢地死
因為佢地成班學生一齊經歷過好多野
而家水星校園元素根本嚴重不足
正常校園番你諗得出既野水星除左欺凌之外係乜撚都冇
死左件冇名既學生都零感覺
重點放哂係eri度
月光碟應該勁啲
唔係
光子可以分解月光
再轉化G-self能源, 理論上無限用
月光納米機械只會越來越少
但我無話g-self勁過turnA呀
我諗落order加校園劇之前大河內本身係集中想寫地球人好慘
加咗校園之後反而變到兩邊唔到岸

學校嘻嘻哈哈vs地球好慘個 對比唔夠大
時間線上面G伏先定係Turn A先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞