Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (21) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
不過今集有一樣好
我覺得J哥同童童好似可以講得多好多佢哋對於呢啲歷史事件/現象或者係地理嘅認知,呢個係之前少啲見嘅(多數都係9Up)
都真既
不過可能因為佢兩個把聲無富哥咁出,變相成集個tone 都好平淡咁
同埋佢地講嗰陣個語氣都幾認真,似係真心Share多過為做效果或者要搶口啲咁
問答遊戲要好睇,好睇解釋答案/轉軚果步有無色水做到出嚟

今集我覺得三位參賽者做得幾好,比之前更落力fake人同鳩up,幾搞笑
肥蚊的確正經左啲,但記得佢有一題特登追加一個提示陰臭啊J,如果係特登就真係good try
或者肥蚊可以多啲善用主持呢個位,做低搶口嘅參賽者,多啲色水會好睇啲?

個人覺得友台智力王果類節目可能值得參考
佢地響知識量方面一定無問答大賽咁多,但真係無咩悶場先
其實會唔會係想走多條認真既路線就真
畢竟要搞笑hehe haha 既有party game
如果全個channel 都只係娛樂既又好似唔太好咁
Hi 半島巴
Hi
咁都撞到同一場

好有緣
我覺得呢啲應該係認真得嚟都有少少娛樂比大家
不過個主軸都係傳授關於香港知識
問答最好睇係j哥香港地理, 理由係佢好熟書可以按情形比tips/誤導/解釋
蚊爺明顯無參與過題目準備全靠間條份稿咪咁囉
https://www.instagram.com/p/Cq7pTc9JvXB/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

杜汶澤你覺得強迫俾800蚊先至睇到套戲係好事咩?
問題係海外而家都有少少場睇
仲要直上(? 先有
邊個迫你俾$800
唔係逼我
宜家係套戲係一個非主流嘅平臺上架
仲要畀800蚊年費
有人課金俾佢先奇
J哥主持個幾集真係做足功課
Sor 我仲課緊
真係冇比較冇傷害
咁又唔使太harsh既
大家都進步緊
唉 呀冰既處女作由頭伏到尾
https://youtu.be/sIxZ-ooq5wI

我覺得肥蚊同任何有意在youtube 演出而其貌不揚的人都可以睇吓呢條片,睇下肥豪點講

面對公眾去表現 自己真係要有比一般人強嘅心理質素
啱啱睇多咗次
肥蚊主持真係一般 全部效果都係3位參賽者做出嚟
新一集問答2days 有18萬views
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞