Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (21) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
阿冰最新ig張相咩事
塊面肥左一倍 妝容髮型都好難睇
爭啲認唔出
阿冰啲IG廣告間唔時都出事
我覺得重覆得太多次
可能喺IG或者FB見到其中一兩條單頭嘅就冇問題
但係串埋一齊就多咗
同埋佢呢度寫住連續劇
唔知係咪即係將幾條廣告串埋一齊做一條片
可以話係嘅
成日都係廣告先出事
主線唔夠連貫
或者可能冇鋪墊直接行過去粗暴咗啲

雖然話就話小薯茄呢種拍短劇嘅應該係基於一定常理之下唔做鋪墊直接開始嘅,但係呢套劇其實中間都有一啲嘢可以鋪下先至可以襯托到嗰個轉變緊嘅關係
P到怪怪的咁
啱啱睇完
唔掂 睇唔落 以前覺得小薯茄啲廣告片好有趣
真心唔介意佢哋接廣告
但係呢段好kam 內容又唔好笑 又hardsell

同埋個cp係咩事
一係你就朱英 一係你就J冰啦
呢兩批拍效果會好好多
就算要推新cp都俾多啲鋪墊啦
仲未睇慣呢對cp 有個就出軌
其實都唔係唔可以 橫掂係廣告 只不過效果冇咁好

好奇怪 好似兩個人都出軌 然後阿冰出軌再出軌
朱mic就唔開心 但我心諗你都係出軌啦

不過發覺肥蚊配朱mic又幾好笑 肥蚊做呢啲衰老闆真係入型入格
我覺得未有咁差
就係想試下超hardsell拍法? 都唔會條條都係咁
同埋點解一定要定死朱英/J冰?
我覺得肥蚊做老細/老豆個D正經角色係唔錯的
我都覺得唔係太差,甚至有啲新鮮感,擺明就係專登玩膠勁hard sell mode肥蚊做呢啲角色真係好正
因為符合外型
所以其實只要做啱角色係ok
覺得唔差
雖然睇完頭兩段都知後面都係介紹Dyson
都有啲想睇埋落去點反轉嘅
我支持撈亂cp ,永遠J冰,富童,朱英一早拍到悶,
關係又固定,
上下把又固定,
性格又固定,
即係你劇本套路永遠都係果啲,對演員亦唔係好事,永遠係果個拍檔,難有火花,如果你當小薯茄係一間電視台的話,你無可能套套劇都係果三pair 情侶
雖然小薯茄建立咗J冰、富童、朱英嘅小薯茄宇宙
但其實唔應該帶住呢個宇宙代入去小薯茄所有片
呢條只係一條換咗平常「演員」嘅片
係就係睇唔慣
但冇你所講嘅出軌
其實無咩嘢,朱冰唔係問題,連續劇都唔係問題
中間video chat幾好笑,但平時睇開嘅片好少係女搵男
肥蛟同fat her呢啲玩名拆字都有趣

純討論嘅話,我會想最後一次改肥蚊幫朱mic整頭
同埋以為後面再有反轉,點知咁就完咗
新嘗試欣賞既似想做日本泰國果種廣告
但係真實感唔夠出下外景或者好d
睇慣咗就係一開頭見朱mic同冰兩個喺床 加埋個標題 我以為J哥會衝入嚟捉奸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞