Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (21) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
今晚會出VR片
VR 幾新鮮,唔錯
希望會拍埋阿冰童童一日男友視覺

美中不足嘅地方係有時會夾硬扭觀眾角度
如果戴headset睇會突兀,因為感覺似俾人扭自己個頭過去咁
以前睇開DMM Fanza啲VR, 通常一個場景預設角度會固定左,再由觀眾自己抬頭擰頭track住其他角色
會甜死我
ig條reaction片好睇d
我覺得小薯茄目前幾個問題係
其一拓展得太多業務 忽視左yt 令到質素下降
有d捨本逐末嘅感覺
我覺得佢地要了解其他平台邀請佢地玩
係因為小薯茄人氣高
如果小薯茄質素下降 搞到冇人睇 其他平台都唔會用小薯茄嘅人

其二係幕前定位嘅轉換
冇左最當初比人青春熱血團結嘅校園感
程人富轉左做上把都冇咁好笑
英冰又成日志不在此咁 肥j又有心冇力
而家有心做好似得返童b 朱mic咁

其三係說故事模式重複
哩d都唔洗講太多 簡單黎講就係太公式
以前靠幕前演出都彌補到 而家幕前可能都覺得太重複
D故事類嘅片搞到好悶 又冇火花
老實佢個會員福利太少野睇了,我都係每到新年時join 一個月一野聽返晒一年嘅會員live
第一個point其實未必
覺得佢地喺出面都已經keep到人氣
之前都有人講其實小薯茄一路都係幕前carry幕後
有時佢地出去玩可能仲發揮到又吸到新觀眾
例如富哥上jfft 童童上試玩毛
又或者簡單啲冷笑話啲嘉賓越嚟越大已經夠keep人氣
近期最好睇已經係finally 但都唔過10萬views
第一個point
除咗第一行之外都同意
佢哋都唔算開得太多條線
雖然係有分資源比麗英玩音樂 但係我覺得影響唔大
更加唔係忽視youtube
但係你講個捨本逐末嘅感覺係有喺到

我覺得係片嘅質素開始唔得 加埋幾個幕前全部packed schedule難抽時間拍片 先比人個感覺係忽視緊youtube
如果佢哋忽視youtube嘅話 分分鐘片都唔出啦
Finally 新片其實都高質 唔知點解咁低view
太多普通話,睇到去K 房已經唔想睇落去
有啲尷尬
冇女
接廣告又要keep住個形象 舊觀眾又expect兒童台咁睇
真係太多限制 出去玩下唔係壞事
出去玩完,阿冰都好大轉變
但番到黎都係拍d食字會錯意笑話片
講真
唔係個個識蔡健雅(包括我)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞