Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (21) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
我知
但一諗到要再等多個幾兩個月先可能再有就有d sad
冰戲富定max鎖定拎wdc先
我估Max 先
應該F1完季都未有下一集冰戲富
Max 贏左啦
無冰戲富都希望有新一集party game
今季就唔知啦
Benz勁返 又有部綠色red bull
應該唔會十月封王掛
綠牛咪頂盡P2
太睇少Rb個領先程度

綠牛 平應該仲慢過全力Rb成秒
最悶嘅一集問答 要正經睇香港歷史大把其他選擇駛乜睇小薯茄
唔拍呢啲又畀人話啲片無營養
咁你覺得悶係邊到?
我又覺得ok,香港史嘅問題係由英治時代一直冇咩人重視,例如你睇吓香港保衛戰都可以咁多人唔識就知咩事

咁可以俾多啲觀眾知多啲點都係好事嚟,唔通個個都咁有心機去搵文憲/史料/發掘咩,佢地present 又唔悶到已經好好
肥蚊應該參考咗小學常識問答比賽嘅主持方式
仲有Chok把正經聲 生硬嘅手勢 又係睇到尷
識唔識字? 依家係話最悶嘅一集問答 唔係話最悶嘅一條片
https://youtu.be/nfv5cU18Td4

Do姐IG好似有完整版
利申︰紅假無野做開左佢地野營果條deep talk 片,開始睇佢地
之前一路都有聽過小薯茄 (正確黎講係程人富) 但都無睇
之後幾日追哂冰戲富party game 同埋開始睇緊問答大賽

我覺得問答大賽本身都係非常四平八穩,除左睇主持功力之外,都要睇埋參加果幾個有幾吹得
本身今集無程人富已經會令到個氣氛無咁搞得起
(阿J 同朱mic somehow 都無人富咁搶)
再加埋肥蚊太過穩陣,成集就真係ETV 咁款

但我諗唔可以因為呢集就話肥蚊做得唔好
起碼要睇多集有埋人富既先可以評論到
睇哂吾識問答同埋吾識港問答系列 你就知今集有幾咁悶 肥蚊其實知唔知咩係互動
依家主持只係一問一答 講正確答案 完
無話今集唔悶呀
我只係講緊要睇多集有埋富哥既先可以客觀多d 去評論肥蚊
係…
我只能叫佢加油啦
作為主持都可以比啲個人特色嘅
得罪講句
只係讀問題真係是但搵個人入去都得
btw 幕後琪琪都幾正
個rap佢真係用返答錯咗嘅題目去度,應該唔係度定?
唔知
可能我錯呢
識唔識字? 依家人哋係話唔拍呢啲又畀人話啲片無營養 唔係話最悶嘅一條片

你自己咪一樣
一個就唔識字 一個就閱讀理解fail 笑死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞