Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (21) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
食花生
諗住跟下冰富行程 諗住都去teamlab
咩呀呢度恒常都覺得請新幕後好緊要
幕前係拍綜藝有幫助姐
幕後係for差唔多每條片
小薯茄越做越大 但是人手就一直都跟唔到上去
唔關事啦
其實一路都係果個問題
就係佢地太穩陣
你睇隔離台會試好多鳩野
雖然係越做越大 但實際越做越大嘅係係出面
啲片就其實keep住都係咁
唔知大家有冇睇試當真dse 系列,真係拍得好好又感人,但我聽謝票場許賢講,其實佢哋當初無預咁好反應,如果有十萬views已算好好,而家反應超乎預期好多,仲有機會剪個電影版出嚟上戲院

其實負責呢個project 都只係四五個人,試當真就係敢試肯試

小薯茄剪片嘅人多,但創作嘅人太少
我有,好好好好睇
真啊
就算講薯茄最好睇既綜藝 我覺得都係靠幕前carry多過d節目本身個設計
同埋宜家幕前好忙都算係?
係呀 邊個幕後都差唔多 都係靠幕前做效果
話就話愈請愈多人 但唔知d人作用係邊
老實講有邊個係創作?
其實一路都覺得係
只不過冇一個機會攞出嚟講啫
sharis嗰集連埋童童一齊
少女Crew會唔會可以改變到而家拍愛情片內容無新意呢樣嘢
定係只係會喺技術或者執行上有差異(可能再韓劇啲?)
我覺得Office拍唔係問題
只不過睇係你劇情點樣寫啫,劇情夠好嘅話未必需要出外景搭救去吸引觀眾

但係我覺得佢地好急切需要搵新題材
而家拍開嗰啲範疇都真係已經用到七七八八
我覺得而家綜藝嗰邊好似有啲飽和

可能係想拍得大規模啲所以會玩好多形式上嘅嘢(例如古裝或者Crossover或者跟廣告內容等等),但係有時我覺得個遊戲嘅核心都係嚟自某幾個常見嘅節目遊戲

會唔會真係要花啲時間心機去Brainstorm同測試下有咩新遊戲可以玩到,我諗而家就算返璞歸真,玩小遊戲只要個核心新鮮而好睇兼好玩都可以吸引到人睇
最新果集party game都開始悶悶地啦
呢段朱英有d新鮮感 因為小薯茄少拍呢d
不過對比其他channel就唔算好特別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞