Affordable Watches 手錶討論區(31)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
本身睇到廣告見到tissot個隻個樣幾啱,價錢4xxx左右都係加多少少冇問題,上面師兄介紹hamilton scuba auto 個款都ok 6xxx應該都差唔多到頂
錶Po真係好毒
雖則應該真係幾夾
其實要睇乜膠同點用同邊個用 Lemania 5100 都岀名有膠但就係其中一個最可靠嘅芯 不過tissot 就算啦
本身想話可以望埋Seastar2000, 都46mm
上官網一睇原來seastar2000都係用80.111有膠件
20cm 手,可遇不可求。

真係仲少過pink lin (Asian only)

大家都不知幾羨慕

一定會推你落坑 放心
唔水你
你行入iwc shop, 叫佢攞隻46 big pilot出嚟試吓先
你就會明白啱唔啱自己
Tissot 真係咁差?
本身仲諗住呢兩日去睇下
今次我真係贊成加少少上 Seamaster 一步到山腰!

如果巴打好sporty …. 52mm 自動呑都好型! 好少人戴得靚
加多少少系列
其實唔係 價位問題佢係ok 的 不過唔可以叫做好 大家都只係想俾多啲suggestion
上面師兄介紹個隻Seamaster其實睇相已經幾鐘意,但價位over太多冇諗過一嚟打大佬諗住真係有興趣嘅話先慢慢上去
睇吓嚟三隻

Glycine Airman
Glucine Combat Sub
Hamilton Diver

手粗我一定屌佢
唔差, 佢有啲款出細size少少我會好有興趣
只係有得揀嘅話我唔太想要有膠件嘅powermatic80機芯姐
巴打想問下有無咩網站可以訂有快拆同微調嘅鋼錶帶

睇咗第一頁嗰幾個網好似唔係好搵到
其實好睇幾錢買?我見Panerai個別舊款全套二手價已經插到兩皮左右。不過同樣價位都買到隻IWC Mark
幾錢都係咁話 主要係quality 差
揀ETA芯,唔好買in house
hahahaha 慘 情願買eta …. 要去到咁唔唔好買啦,2-30k 大把choice …. 加上依家戴pam 已經一d 都唔型。
如果巴打將來係想買seamaster既
今隻可以唔買潛水錶
不如睇下laco,有42 / 45 mm
pan除咗000,005,111,112之外都唔好掂
Laco 45mm 啦
快拆鋼帶應該得原廠先會有
Affordable Watches 手錶討論區(32)
https://lih.kg/3370341

Affordable Watches 手錶討論區(32)
https://lih.kg/3370341

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞