Affordable Watches 手錶討論區(31)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
精工4R 出左名誤差大但係夠襟用
呢隻 6r35 新款嚟,70小時 pr

不過我個人鍾意 6r15 多啲
其實除非一隻錶日日戴,否則d 誤差其實冇乜影響,我日日換錶其實幾乎每次都要重新較時間
睇完上面巴打講我應該會搏水貨,如果ls都貴的話
唔怕 email 煩就日本買抵玩,不過同歐洲人玩 email 真係好煩

但係 5000 又真係唔少錢
所以睇埋ls先做決定,正常ls會平過cc如果同水貨爭兩千我就ls買
其實我仲心大心細緊bremont定sinn先,隻ALT1-ZT應該就快唔出,都出咗6-7年應該就轉款
不過首先拎埋張沙紙先有畢業錶依個藉口
都唔會既
我今日先出深水埗買左個藍盒仔消磁
事緣我剛戴隻sinn 105去旅行
落機兩日就覺得好似慢左少少 (之前一日快2秒)
返酒店用電話check擺頻慢15秒就知出事

剛剛消完,由-15變返-2,去返sinn應有既水平
順路用附送既指南針check,原來我仲有2隻錶都磁左(快左)
消完真係慢返3-5秒,算好好了

其實係周圍都係電子野既環境
受小小磁係好正常
只要唔好差太多,唔駛太在意既
恭喜畢業!
影相果日記得post手上隻錶出來
你買 bremont 有靚折喎,講牌子 bermont 高過 sinn,不過香港就 sinn 受歡迎啲

當然最緊要自己鍾意個款,呢兩個牌子二手都輸到仆街 ,所以一定要真愛先好出手

差2,3千一定行,3年內拎去check 一次錶都係返度
舊Rolex 有無巴打有研究
叫 ai gen 啲 diver,變咗水族館
你可以試吓召喚 bb彈巴
ai 畫公仔真係好靚

幾正式不如跟Oris同Christopher ward出埋全銅帶
唔敢講有研究,太多古靈精怪型號
呢隻我都係鍾意鋼款有sandwich dial

同埋我開頭都貪佢銅錶買過隻藍面screw down crown個screw 斷過

成個screw 由個case 度甩左出黎要寄番去整
有 crown guard 側面變咗 yema 咁
呢個課題好深奧
近排睇中左隻要4幻,唔知價,值唔值
咩叫4幻
仆街下面無反應
拎去比人搞唔知又跌幾錢
4蚊
原來咁叫

又要睇年期,又要睇流水號,cert, 盒,牌
唔做吓功課啲幾蚊等俾人賺
要換件了 行多幾間格下價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞