Affordable Watches 手錶討論區(31)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
mrg 蛙

佢話佢之前隻prospex 4r誤差好大
3,4日要較一次 好麻煩。
最後預埋我一齊買左隻石英diver
我隻之前撞到石花左
而家應該電子都少 十個九個都戴電腦錶
以前怕換電,而家可以上網買電,唔使特登出鴨記
casio duro夠做啦
呢隻真係好靚
請教下巴打下面隻WWW香港有無地方有得賣想上手feel下
想請教各位
想問有冇平價field watch推介
類似Khaki Field同5仔Sports Field設計

呢隻夠平,不過有budget 我會建議揀番咸仔
電腦錶識幫你睇埋深度,計上下潛速度,可以潛幾耐…
重識得 warn 你
功能上其他錶完全無得比
幾正咁喎,點解有建議揀咸仔呢?造工問題?
咸仔用eta 改,有80hr power reserve, 整體表現都會準d
同玩field watch 都會想有個情懷,咸仔係真係岀軍用field watch 的,歷史同情懷係無得輸
諗起其實TIMEX 都幫美軍出過錶不過張約好快完左
網上見過原版D相隻錶係膠錶同埋錶底寫住用完即棄
加油,未來醫護
加油
艾美既AIKON CHRONO同MIDO既OCEAN STAR/MULTFORT CHRONO
你地會點揀 大家都好似一樣用7750
Mido好似PR長啲, 可能mainspring換過嘢

不過建議睇樣揀算 另外Aikon Chrono好撚大隻, 成44mm再配integrated bracelet, 最好戴上手試真啲再決定..
MIDO 浪琴 HAM TISSOT, 都極多換左21600芯
28800芯會比較貴
全部唔同風格冇得比 睇自己鐘意
MIDO 浪琴Certina HAM TISSOT Rado
P80已經取代2824做基本入門芯
浪琴冇用 特登區分高級d
rado如果唔係用低頻芯, 佢D錶質感幾抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞