漫威超級英雄電影《蟻俠3》慘蝕過億美金!票房僅4.7億美金,要去到6億才可收支平衡!

277 回覆
208 Like 2 Dislike
狼來了 奇異博士中伏 雷神又中伏 之後啲人已經冇哂mood入場睇
講到好似marvel本身拍開一流咁
無iron man = 唔睇
唔洗講咁多

去睇Dungeons and Dragons!!!
等睇美人魚
咪reboot呀, reboot一定會揾LGBT+/ 樣衰肥閪黎做im ca
到時咪仲衰
鷹眼都去咗玩殘奧
等緊D+出洛基第2季,第一季其實好高質
The famous quote came from an interview Scorsese did with Empire, in which he states that he does not view MCU films as "cinema," instead saying, "honestly, the closest I can think of them -- as well-made as they are, with actors doing the best they can under the circumstances -- is theme parks."

主題公園係咁㗎啦
本身都好中意第一二集,可能因為有Luis同埋實放大縮小幾好睇
今集就可以唔洗睇
漫畫改篇濫到有厭惡感覺
真係慘 反而漏氣果套垃圾食正時期比佢攞晒彩
唔係有朝偉根本垃圾到無人睇 蟻俠衰極都未算最差就破票房新低
趁未爛曬快啲reboot左佢直接出xmen啦有生之年幾時可以睇到Elizabeth Olsen打Phoenix force 你剩係播10秒彩蛋啲人就算嫌棄woke同狗屎特技都狗衝買飛俾你啦 係都要出啲垃圾配角膽大旗再唔出人地生仔退休又4字頭明明MCU最勁英雄之一但一套獨立電影都無 諗起都嬲
完全中point,
全部繼承既都好難會好,無哂嗰種魅力同特色
好似美國隊長咁,繼承咗已經唔想睇
仲難過出一個全新既討好角色
下集搵黑人做包冇蝕
蝕都唔會報
Marvel 啲budget 照計應多過black Adam, dungeon and dragon
但啲打鬥特效同劇情完全唔及呢兩套
做爽片都變得唔爽
Endgame 前啲片好多都有啲場口值得單獨拎來睇
但endgame 後係無
Ironman 變身場合
Infinity war 打thanos
英雄內戰兩邊打,最後Ironman 同captain America 打
Spider-Man 隻船打到分開兩半咁

Endgame 後啲核心角色對打無乜令人記得既地方
奇異2, 同雷神4 都無令人眼前一亮
呢兩套係打方面老實講唔及尚氣同永恆族
尚氣有係巴士打嗰場,有同梁朝偉打嗰場
永恆族有各自既能力都睇得爽
出喪屍宇宙算啦
https://youtu.be/M2KBBogWniI

睇呢段,然後再對比下
雷神4 搵小朋友打交,奇異用鬼魂、或音符打,越做越差係有原因
DC 衰鋪排故事咁
但有啲打鬥係做得好睇
https://youtu.be/x-RhRXZVHPo
Reddit 鬼都話係陳永仁carry 少年雜種流思墓
Spider-Man 都唔收marvel直接執柒佢吧啦
真係痴撚線嘅
邊撚個得閒乜都追哂
堆劇仲要咁撚悶

end game前套套都唔miss得
明知垃圾既經期,蟻2,都焗鳩住入去睇
依家?
連中2,3套伏
呢套,唔睇啦
然後下套,上套都miss左,唔爭在miss埋
跟住後面全部miss曬都無所謂
黑人無問題
你好似黑豹咁有說服力就得
條女成隻馬騮咁點做黑豹
如果著套衫就係黑豹點解當初要搞咁多野?

女人都唔係問題
你有BW同SW咁正
或者有ironman/hulk咁醒有人格魅力
新一代成班傻西搞不撚掂
比較正常得hawkeye徒弟
ironman個女同個天才細路又唔知去左邊
無啦啦執件黑人去wakanda又整到件甲真係屌晒鬼
Muti universe 太難明同拍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞