漫威超級英雄電影《蟻俠3》慘蝕過億美金!票房僅4.7億美金,要去到6億才可收支平衡!

277 回覆
208 Like 2 Dislike
其實當初推出 Iron Man 1 真係超級驚艷
高科技機械人 x 超級英雄上大銀幕
同時滿足科幻迷同超級英雄迷
而家觀眾胃口養大左, 基本上點拍都冇新意

MCU呢種真人版既卡通真係應該停一停
睇下十年, 二十年後點樣結合新科技再玩一次電影宇宙
而家迪士尼只係搾取緊MCU既剩餘價值 ,
再唔停只會變成陰陽路系列
以後D人睇番只會評價做爛片系列
再嘈出年又reboot
上氣係睇偉仔
主要係phase 4開始marvel有條八婆係到搞屎搞棍姐 而家條八婆比人炒左希望phase 5中期開始可以正常番啲啦
格硬要推d又醜又冇人識嘅新人出嚟代替
第四階段 因為肥仔CEO搞到變垃圾
第五階段又要晒時間重新規劃
不過直接收皮,全部重啟
成個勢endgame之後就完左啦
最受歡迎個堆hero都寫完/走哂
依家新捧個堆本身拍得廢
(以前早期iron man 1,avg1,美隊2係真係好睇先帶起左堆hero)
又無新鮮感加持
咪無得好似以前咁鳩出都賺
好事黎
蟻俠2唯一作用就係為End Game鋪路
睇左十幾年仲唔夠…
反而係介紹太多新角色同起源 ,冇咩有興趣

咋咋林出xmen宇宙好過啦
睇埋最後嘅GOTG就算

唔該生生性性
次次入場都係睇兩粒鐘下套電影既預告咁
好似利記咁,牌面好但係踢到劈屎咁
觀眾都會長大唔再睇卡通片
垃圾博屎都有9億
end game 丫那
Pin
呢啲都算,政治正確先最大影響,可能喺美國呢啲嘢冇問題,但係喺其他地方就好大問題。
依家推晒責任俾替死鬼 鬼先知係咪真係咁不過今年剩返幾套就算占根都係預住仆直先
好多plan根本係iger時代已經有
我都唔知條黑腸點揹得起Avengers 5做大boss
全部英雄二代都變撚哂女變撚哂黑人,

多數鍾意睇英雄片嘅都係男仔,咁點會多人睇呀
陰謀論咁睇
可能炒chapek都係做場大戲
博d fans回心轉意
modok無撚啦啦洗白開始爛到尾喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞