漫威超級英雄電影《蟻俠3》慘蝕過億美金!票房僅4.7億美金,要去到6億才可收支平衡!

277 回覆
208 Like 2 Dislike
個東方世界同黑豹1個wakanda十條街
對東方嘅了解就係竹、陰陽、幻獸、古裝完全係幾十年前嗰套老土嘢
最後仲大戰哥斯拉咁款
係 呢套嘢都唔知做乜鳩
入場係睇梁朝偉
主角群全部清一色白人,邊忽woke?
Marvel嘅marketing就係要將啲爆谷片複雜化,講到你睇少一套就會miss好多嘢咁,咁先迫到啲人去追哂每一套
做爛咗個系列啦 黑豹2連dis+都冇興趣睇晒
洗晒去CG同宣傳?
其實我覺得黑豹嗰啲都好獵奇
嗰個唇盤酋長.....
marvel執左佢啦
越出越垃圾
全部比狗睇
睇又話成日搵黑人做奸角
純打鬥
Black widow都唔收得 鷹眼電視劇反應都麻麻
兩套故事都唔差
只能夠講最紅係美隊同ironman
完全無描述過量子世界有幾特別
浪費晒個題材 上套多重宇宙又係
眼高手低就係依家marvel嘅境況
一套標榜多重宇宙嘅DS2
俾同期嘅Everything Everywhere All at Once響描述多重宇宙方面㩒住打都幾諷刺
其實ant man 不嬲都係走搞笑鳩風格
無端端比佢擔大旗引boss都算
劇情真係鳩流同唔合理嘛
淨識變大變細同人地大boss點打
最後格硬要肉搏做咩鳩
不過屌還屌 今集唯一亮點係條女
我諗呢套擺兩年前上肯定唔止呢個票房
啱㗎啦 marvel繼續拍啲政治正確嘢
拍一套蝕一套 就係要呢啲
邊個fd黑你憎就share比佢睇話jeng嘢
美國隊長都轉左做黑腸,打和
Jonathan Majors俾人拉埋
成個marvel reboot算
大家都係想睇美國隊長iron man 唔係黑鬼同性戀同黑鬼
另外所謂交棒的二代英雄
根本唔會好睇,呢類角色本身就係另外創作出黎的跟班型助手類角色,仲要好廉價咁承繼能力同地位
又無左原版英雄最核心人格特質,好的OG 故事…
仲要為左唔同原有英雄,變成白變黑,男變女…
伏的可能性大過 賣座可能性

快d 出x men 好過
唔通老鼠想做鳩佢?!
冇好導演,之後選角愈來愈差
仲要等三個月就直接上+
我點解要比錢曬時間?
編劇都唔掂
同Avengers好大差別
睇返Avengers 1-4你就明
本身spiderman 係可以獨當一面
係 mcu 拍到佢好似智障咁
集集都做D低能野出嚟比自己食番
上一套睇既marvel 已經係end game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞