漫威超級英雄電影《蟻俠3》慘蝕過億美金!票房僅4.7億美金,要去到6億才可收支平衡!

277 回覆
208 Like 2 Dislike
【蟻人3將無法到達收支平衡】

《蟻人與黃蜂女:量子狂熱》在發布六週後全球收入僅為 4.7 億美元,可能成為漫威系列裡極少數全球票房未達或是勉強超過五億的作品。

以 2 億美元的製作預算和至少 1 億美元的行銷支出來看,《蟻人與黃蜂女:量子狂熱》預計將無法達到在院線上映時收支平衡所需的 6 億美元。

這並不比迪士尼疫情大流行時期的漫威電影高多少,包括《黑寡婦》(全球票房 3.79 億美元,同時還在 Disney+ 首映)、《尚氣與十環傳奇》(4.32 億美元)和《永恆族》(4.02 億美元),遠不及《奇異博士2:失控多重宇宙》(9.55 億美元)和《雷神索爾:愛與雷霆》(7.6 億美元)等作品,也低於《蟻人》前兩部的票房收入,分別為 5.19 億美元和為 6.22 億美元。

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0fcvAHe58ernceaeLzsADRUpAhMteHUyNfsy3zpABr7WBMBL9cnjfVEgYDYqrkwdGl
Go woke, go broke
蟻俠3都蝕 係咪黑豹2 奇異博士2 嗰啲累到人唔敢睇呀
係豬隊友嘅問題 唔係蟻俠嘅問題
End game前都好多撚屎
End game後直情套套撚屎無主旨 又要追埋劇集
End game後一套衰過一衰
等Disney+出算
佢食曬前幾套積落黎D怒火
呢集太垃圾整到好似 星戰咁
完全唔似前兩集既風格
蟻俠唔型仔已經少一大堆人睇
無錯 大家都係追牌頭
主要係中撚過伏唔入場
蟻俠2太撚爛
然後連食左幾套屎,加上蟻俠又唔係特別吸引人既品牌
除咗第一集 其他都唔掂
劇情發揮唔到蟻俠嘅特色
導演又太冇風格(偏偏Marvel最鍾意呢啲
所有嘢都平平無奇 冇驚喜冇靈魂
劇本懶到死 倒模出嚟咁又一套
冇人睇抵啦
已經做臭咗個朵
以前一上新戲 即刻約啲friend去睇首日
費事俾人劇透
依家上新戲問親個個都耍手擰頭
驚中伏
主要係marvel 個名臭咗啦,粗製濫拍三流電影
唔關蟻俠事,推咩出嚟都死
經期隊長2無咗第1集個「Endgame前必睇」光環都幾大鑊

有幾多人覺得第1集係好好睇?
shangchi 永恆族都好睇
其他都係好麻麻
就睇下bob iger 同Kevin feign可唔可以力挽狂瀾
今年開始改革返疫情時出現嘅問題
而家咁其實佢地都相當大責任
Bob iger交錯棒俾bob chapek
Kevin feign有個說法就係被架空左,被人調左去搞star wars 理唔到MCU
放大縮細第一套睇就正
後面再做就無吸引力
本身蟻俠又唔似ironman呢d咁大個人魅力
依家個mcu無曬d有吸引力既英雄係度
後面真係預套套蝕都得
本身搞成堆disney+劇係iger已經決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞