漫威超級英雄電影《蟻俠3》慘蝕過億美金!票房僅4.7億美金,要去到6億才可收支平衡!

277 回覆
208 Like 2 Dislike
d+搞死曬票房
依個真,其實當年Ironman 2同3都唔係好

有時英雄電影太科幻反而無代入感

本身Ironman 係平凡人有錢佬加機械科技,本身已經中到好多男仔喜好。

反正依家都玩多重宇宙,不如重新拍過Ironman好過。

唔換人做一定最好,老實講就算換人做啲人一樣屌住睇。

最後反應唔一定壞,蜘蛛俠已經係先例。
自從有左D+ 如果唔係必須急睇 好多人都會選擇等
基本上想省錢就等Disney+
好睇又真係想睇先去戲院
好睇但未必要追又可以等
唔好睇又可以等
洗鬼去戲院睇
繼續拍多d綁mcu 既劇啦
rdj一早講咗唔會再做ironman, 唔通真係搵tom cruse做咩,我肯定ironman換邊個做都肯定有人屌兼無幾多人睇
實在太好了

炒撚曬啲編劇導演監製

觀衆有好日子過
死都唔出神奇4俠同Xmen都唔知做乜撚嘢
同Xmen 狼人既Hugh Jackman,點都會比下去
首次掌舵大型電影的編劇傑夫·洛夫尼斯 (Jeff Loveness) 這波無情的回饋無疑是致命的一擊。這位漫威新鮮人的履歷上,只有幾集的《瑞克與莫蒂》(Rick and Morty) 以及脫口秀《吉米夜現場》的企劃,如今他肩負了《蟻人與黃蜂女:量子狂熱》與《復仇者聯盟:康之王朝》(Avengers: The Kang Dynasty) 的重責大任。

根本就係自己諗住得, 是旦搵條友就算
蜘蛛俠個時咪又係咁講

一日人未死都有可能,依家科技咁勁,人死咗都可以出到

個時蜘蛛俠頭兩代咪又係話唔再做,狼人同一情況,依家咪一樣再做返

如果正正經經搵個似,好似What if咁玩。重啟一定大把人睇,唔睇點樣睇住屌,除非搵個黑人女人做就真係冇人睇。
本身鍾意蟻俠都頂唔順
等睇avg5再炒鑊勁
蟻俠唔係之前個風格
冇左鳩up 肥仔成套戲個笑點冇哂
壞康又咁垃圾
就算D+上左都唔會翻睇
佢好返lu
其實面數睇落似蝕錢
但電影票房上要同院商分一半 (姐係一套戲實際得 幾十蚊落袋)
但D+ 焗住全部人 個個月比幾十蚊佢賺

一套marvel 電影 賺錢除左票房 仲要睇埋周邊收入

所以最蝕果個反而係院商 少左marvel票房直接影響收入
應該咁講 佢選d繼承者 好多都係細IP
D 出名既IP 如X-men 神奇4俠 又要等

仲有d劇太爛 又同主線唔係極大關連
個人覺得 一年3劇 3電影 係觀眾消化到 但前提係要劇夠吸引
真 俾契弟揸大旗未得於俾sony揸住個春袋
你估Marvel on9?
成日話拍到佢on9仔咁
好明顯好多商業因素係你地班傻閪諗都冇諗過
Xmen 因為舊演員仲有約 所以拖
其實唔係end game後啲片垃圾
或者end game前啲片太好
而係佢同一條formula用得太多次
加埋對新英雄冇感情
觀眾對呢啲冇乜特色既戲睇到厭

近期黎講

DS2又換人又翻拍 搞到不倫不類

雷神4 整體好平淡唔係好刺激
但係Taika既風格係度 而且storytelling好正
比到雷神一個完滿收場

蟻俠3
後生演員 同 其他演員 個chemistry 太差
影響到成套戲個風格 好似睇緊數碼暴龍咁
MULTIVERSE 湯佬做IM應該已經係屌得最細力個個
前題係佢肯
雷神舊石都hehe
shangchi rubbish
你咁講我唔入場了
唉 好鍾意漫畫 Ant-Man
嚟到 MCU 變咗 joke
本身就係 loud minority
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞