漫威超級英雄電影《蟻俠3》慘蝕過億美金!票房僅4.7億美金,要去到6億才可收支平衡!

277 回覆
208 Like 2 Dislike
其實ironman同ca當初都唔係好紅
係拍左之後先彈起
前期無乜邊個係大明星
最紅既要算natalie Portman

問題係劇本
近期套套都咁柒
而家係主要個劇情太左膠化,太多無鳩謂既黑人同女權撚出現
佢地得把口,已經有太多例子證明
睇下有幾時左膠比錢去支持
其實endgame前一直有infinity stone做主軸搞吓easter egg咁
仲有avengers 整合成個系列
依家套套都分開打
得閒就亂9咁crossover吓
睇到好亂
加上本身啲情節已經睇好悶
快啲收皮啦
個多重元宇宙真心唔掂,又搵唔到個壞蛋boss 出黎做核心
Paul rudd唔靚仔?
反而個女換得好,靚左咁多
十年喇
每年至少都5套英雄片(計埋dc)
d套路又套套都差唔多
你唔厭我都厭啦
end game真係高峰,好多人係睇完,就覺得成件事完美落幕咁,後面果d新既睇唔睇都無所謂
黑豹2 伏到呢,所以呢套仲有人睇已經算係咁
Moonknight loki中間好拖
Mcu spiderman成個on9仔咁 打又唔好睇 文戲又唔係出色 andrew同tobey好過佢好多啦
就啲小眾左膠最on9
吠得最大聲但口爽荷包立
因為版權係sony度
所以點都會拍到spider契弟咁襯托mcu啲一線英雄
Mavrvel vs Dc出一套神大收
其實starwars系列除左789個3套垃圾,其他D+上個d劇集都好好睇

789真係垃圾到連luke個演員都成日串ray個角色
打埋女人
雷神4真係最後一套
比面batman同元祖avengers 去睇埋
之後個堆尤其係黑炮
見個片長睇老翻都嫌晒時間
雷神4同3比悶咗好多
近一兩年最好係咪Spider-Man
重要寫到Luke 變廢老
普通鬼佬一個
要人追劇集真係on99

D人冇追劇 劇情一斷就會連電影都斷埋

咁簡單既道理 Marvel班高層個腦裝屎?

不過佢攪死Iron Man 同收美隊皮

又唔搵個繼承人/擔到大旗既英雄

已經注定收皮
經奇垃撚圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞