點解咁多人咁抗拒月費制game

245 回覆
73 Like 244 Dislike
Netflix比月費有幾千套戲
XGP, PS plus比月費有幾百隻Game
呢啲比月費得一隻game點比呀
因為有免費
買驚好過租驚
免費啲人都唔撚玩
5個ac一隊咁手
1個將打到既野拎去賣
寧願月費都唔想DLC
DLC搞到遊戲體驗好差
唔課就唔好玩
所以點解online game末落
D人成日吹FF14劇情好神 但係問神係邊 有咩原創劇情出到黎又永遠都唔答 總之就係好神
幾百幾百咁課既底層不如唔好玩
打wow真係辛苦過番工 一個禮拜冇打raid 一日唔做每日任務已經跟唔上進度
宜家成個遊戲界風氣都唔同哂,玩既最緊要夠爽快,爆完一隻換game; 廠商賺錢要快,課金好搵過月費太多。
以前可以晚晚坐定定對住一隻game, 同一班人開公會野副本打戰場,宜家邊個咁好心機同你坐定定晚晚同一隻game?
宜家玩家對game 好少會有一種歸屬感,亦都可以話宜家既game 根本唔重視呢樣野
好懷念以前wow , 唔會為左滿足大眾就set 低門尷,成班人衝衝衝,真係似收工去左另一世界。
宜家收你錢,比你爽,同做雞叫雞無乜分別
唔關月唔月費事
要日煲夜煲 打怪升lv 你玩撚埋我個份啦
以前真係
你唔知幾多鬼佬玩wow 就算twitch都3日唔埋2日可以頭幾名view數 不過香港真係少人玩

可以vr玩wow我應該會辭職做廢青煲機
係公司想搵多啲,月費好難搵錢。真係搞手但求打個和
真係玩完唔覺得好玩
單機
係普遍香港人都係貪快貪爽先會玩咁多碎片化遊戲 搞到啲game無晒深度可言
月費制咪又係拖你錢
逼人農
Lol 嗰啲咪又係想拉高玩家黏著度 唔係點會有咁多人打足成日
Ff14好有深度
大把人會玩Elden Ring同Zelda ,唔深度過ff14?
Zelda Elden ring 呢啲單機game我都覺得正 係唔知點解咁多人玩埋啲低質手遊
有鳩人睇wow直播咩 你入左咩平衡世界
On average 都排11既
等緊blue protocol
一個月一舊水其實真係唔貴

ff14好撚正 劇情有血有淚 入左佢個故事世界真係會好想玩落去想知個結局發展 同埋睇得出好有心機整
不過身邊都有fd覺得無聊 有啲位無得飛 話悶到想棄game

另一樣就係成班FD一齊打副本打王 好鬼開心 一齊齊心協力破關個滿足感 開心過自己玩單機game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞