點解咁多人咁抗拒月費制game

245 回覆
73 Like 244 Dislike
想當年online game都係月費制
月費games唔出喺電話啫,出喺電話又夠好玩,大把人日煲夜煲
Wow由細玩到大
細個鍾意玩月費game多個免費game
月費game一個價錢就可以玩晒所有嘢
我喺wow最多都係用現金買下G幣
但係免費嗰啲game玩,我仲貴過月費嘅黐撚線
而且已經冇用PC好多年
WOW亦都冇Mac
而且Mac都唔係攞嚟打機啦
大陸仔普遍都無international perspective
對大陸仔黎講international咪無意思囉
有月費+商城制既online game
就好似鹽叔正正經經叫隻雞唔肯
係要玩外遇搞到手尾長
online game既黃金時代已過
以前打到單機既門檻好高 老豆老母唔會肯比錢
而online game要求好低 仲要免費 所以變左係學生哥既唯一選擇
果時連社交媒體都係未普及 ig都未有 online game連社交溝女呢塊都佔有埋

依家平平地一部機已經打到好多game 免費既手機game無限出
我諗依家後生仔連online game係乜都唔知 連接觸既機會都冇 你隻game點出色都冇用啦
甚至講真 online game咪又係另類手機game 果時極多換下皮又另一隻新game 同埋要花極多時間打工咁打 好多人後悔以前哂曬d時間 打打打打 打到封頂就del game 都唔知為乜 所以之後點解競技型 lol之類會彈起哂 冇人想再鬥多時間
有冇諗過好多人玩game唔用錢?🫢
諗起細個買月費卡玩online game
online game免費你平行時空嚟?
其實FF14 計返content 同play time 個月費好抵玩
好過課幾舊水抽張jpg
你都好意思拎Netflix黎比,宜家啲人就係連Netflix都要夾齊人先課,一冇得共用帳號就跳船。咁貴過Neflix嘅FF14可摸耳同我夾月費
手機
電腦
根本就月費既最好玩
免費一人開幾廿個account搞到啲game失衡
...巴打你魔力 龍族 石器時代?
之後全部免費game 跑online 楓之谷搶哂全部人啦 最頂峰時代 人數最多 質素先唔計
主要係冇時間玩
如果係劇情撚,又enjoy非combat嘅endgame content嘅話,的確幾抵玩
細個玩吞食天地 個個月600
有少少mmo元素嘅jrpg
$120一個月都好難長期支撐??

利伸,而家無玩月費game係因為無咁多時間同好少人一齊玩,又無新既佳作吸引

課金game好賺咁多個個走晒去做課金手機game啦
Endgame raid 其實好好
Wow 啲pro player 都讚
玩黑沙好過買斷
唔係抗拒月費制 而係mmo已經過時
宜家d人 attention span太短 youtube ig facebook tiktok 全部淨係有心機睇十幾秒reels 耐少少都唔想睇

打機一樣 一路升lv農裝慢慢打上去太曬時間 更加唔洗講2個幾3個鐘一個raid 所以走曬去玩碎片式game

你見LoL都出手機版 投降時間又提前到15分鐘 見唔掂就拿拿聲下一局就知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞