鏗鏘集:拒絕當樓奴

316 回覆
670 Like 26 Dislike
節目效果姐
咁後生兩個人既收入加埋點會afford 唔起租樓,又唔係租凱旋門
想知ching而家有幾成功
邊間上市公司主席
其實你呢啲諗法同果啲倫敦金mk都一樣
唯利是圖當上進
父母企係個仔角度思考都叫垃圾父母
你又何常唔係將人生所有失敗怪落父母度既垃圾
我叫後生仔唔好黐d公屋父母咁多
叫唯利是圖 失敗??你閱讀理解能力肯定次次拎A
香港政府就係想大家做樓奴
你唔佢順民既下場就應該要離開香港
https://youtu.be/Brbq1oqv9Jg

睇左幾次,條柒頭真係著左西裝都係一個on9柒頭
咁ching肯答邊間上市公司主席未
你唔係將個人失敗怪落父母度叫咩
講惰性2分外界8分自身
你估搬走就解決左等於自身問題咩
睇黎你似唔明人講咩多d
條柒頭一開波係咁睇新樓
見到個fd買到平價二手樓先去睇返
去到市區睇又嫌細 想大既話投去大西北啦
人口老化喎,不嫐後生越嚟越少,情侶都少咗喇,更何況唔係個個情侶都肯一起供樓,我有個同事就係結咗婚但自己供樓

兩條友搵10皮咁窮

係連登啲弱智仔以為搵好多

咁既要求每人10萬就差唔多夠
一個人得5萬搭鐵慳返一萬 準時返工算啦

置業舊錢一定係最大,全世界一線大城市都通用
講真個個安居樂業邊撚個理民主
真係好撚癲兩個加埋仲抽到白居2,即係兩個加埋人工唔夠7萬,然後租緊樓仲生兩件,第時兩個小朋友愈黎愈大就連自己間房都無,公屋又申請唔到點解仲夠薑生兩件
做到先叫為小朋友打算
諗完做唔到果啲叫on9
唔洗刻意諗,我又唔識佢地,社會自然會將呢班人淘汰諗下點增值自己好過啦
資源有限,就要將貨就價

取捨下降低要求就有好多選擇
一係玩完
一係接火棒
唔生仔
問題解決
一定唔loop
有入場資格都可以分析後唔入市
問題咪出自女人 繁殖
肯放棄咪解決問題
講經咩 佢地中哂毒
美帝加到6 7厘就自然醒嫁啦
打埋台灣走得最快咪佢地
一結婚生仔
基本上都要買
差在買幾大
笑死,嫌三嫌四又想要沙士價,個fd 買到係因為肯按budget去取捨呀,你條友仔5球budget去睇新樓仲有2百呎開放式咪算好

中間仲要去睇環海東岸話買細單位投資,佢地連出租只可以按5成都唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞