iPhone 8外型 最新傳聞

370 回覆
1 Like 96 Dislike
仲有五日
四日多d
你Cap張咁長嘅圖做乜春?
無touch id部機收硬皮
圓角圓角

btw
http://www.ringhk.com/news2.php?id=15648
【型要有代價】玩倒退 新 iPhone 無指紋解鎖 ? 

型要有代價,iPhone 早前有傳因配置凹入式全面屏而導致生產延誤,今次又輪到傳出趕不及導入屏下指紋辨識而索性飛走指紋解鎖。

較早前華爾街日報報導,指蘋果曾研究將屏下指紋辨識功能,引入到新 iPhone(iPhone 8)之內;不過因為進度趕不及生產期,最終決定從裝置移除指紋辨識器。換句話說,用家要在新 iPhone 上作解鎖的話,除了試用蘋果即將推出的新臉孔辨識解鎖外,就需要用回最 Old School 的密碼解鎖功能了。

欠缺指紋裝置的話,新 iPhone 在使用 Apple Pay 時,保安表現亦勢必有所影響,蘋果如何解決這個問題,或將為下週二晚 Speical Event 的注目焦點之一。

資料來源:華爾街日報 

貨金啦望 apple最創新

咁真係無咁吸引啵
圓角圓角

btw
http://www.ringhk.com/news2.php?id=15648
【型要有代價】玩倒退 新 iPhone 無指紋解鎖 ? 

型要有代價,iPhone 早前有傳因配置凹入式全面屏而導致生產延誤,今次又輪到傳出趕不及導入屏下指紋辨識而索性飛走指紋解鎖。

較早前華爾街日報報導,指蘋果曾研究將屏下指紋辨識功能,引入到新 iPhone(iPhone 8)之內;不過因為進度趕不及生產期,最終決定從裝置移除指紋辨識器。換句話說,用家要在新 iPhone 上作解鎖的話,除了試用蘋果即將推出的新臉孔辨識解鎖外,就需要用回最 Old School 的密碼解鎖功能了。

欠缺指紋裝置的話,新 iPhone 在使用 Apple Pay 時,保安表現亦勢必有所影響,蘋果如何解決這個問題,或將為下週二晚 Speical Event 的注目焦點之一。

資料來源:華爾街日報 

貨金啦望 apple最創新

咁真係無咁吸引啵

唔信
貨都出埋
仲講緊部野未整好
無touch id部機收硬皮

apple 已死左好撚耐啦,無touch id 先收皮?
而家連大陸幾百蚊手機都有指紋鎖
已經唔再係賣點

FaceID如果真係點,又可以拋棄其他牌子2-3年

方便性大減
邊可能
我都係收返句邊可能,唔想俾人binc
Sorry
已經唔再係賣點

方便性大減
邊可能

其實都唔係架,
如果佢做到快狠準, 就又會好多廠跟風
因為而家指紋最大問題係濕左水解唔到,
已經唔再係賣點

方便性大減
邊可能

其實都唔係架,

成日有大人瞓咗覺都比細路偷偷地印手指解鎖,依家仲方便,只要瞓覺面向上就解到鎖
已經唔再係賣點

方便性大減
邊可能

其實都唔係架,

睇下佢會點解決光線不足情況,轉左造型等問題
以前google galaxy nexus既面部解鎖,近期3叔個虹膜解鎖,都係卓頭大於實際
同埋ios11加左個關於指紋解鎖既指令,連續㩒power鍵5下就會lock左指紋解鎖
無理由咁快劈左依個功能
已經唔再係賣點

方便性大減
邊可能

其實都唔係架,

睇下佢會點解決光線不足情況,轉左造型等問題
以前google galaxy nexus既面部解鎖,近期3叔個虹膜解鎖,都係卓頭大於實際
同埋ios11加左個關於指紋解鎖既指令,連續㩒power鍵5下就會lock左指紋解鎖
無理由咁快劈左依個功能

如果而家出面個個傳到話無左TOUCH ID,
之後到12號點知真係做到TOUCH ID, 真係股價線上升
條柒頭去咗邊
而家就係睇下有無touch id
有touch id就買,無就繼續用an機

繼續用an啦 唔好轉
你買返 7s 咪有touch Id
又要拎成雞野買啦
其實d保密做得咁差
無touch id應該都已成事實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞