微軟宣布將ChatGPT-4整合至 New Bing 中供用家使用 但網民發現新 Bing 封鎖已經香港用戶!

302 回覆
215 Like 4 Dislike

The phrase was popularized in the late 1990s, when Hong Kong was preparing for its transfer of sovereignty from the United Kingdom to China in 1997. At the time, there were concerns about the future of Hong Kong's autonomy and freedoms under Chinese rule, so the phrase "Beautiful New Hong Kong" was used as a symbol of hope and optimism for the city's future.

Today, "Beautiful New Hong Kong" is still used by some as a way to promote the city's unique culture, natural beauty, and economic opportunities. However, it is also sometimes used ironically or sarcastically by those who believe that Hong Kong's current political and social climate does not live up to the ideal of a "Beautiful New Hong Kong".
我形容你喺其他人眼中係點姐
驚你又扮唔知嘛
呢個解釋我喺#237答咗 重點係同呢個po有咩關係
啱架喇你把垃圾閪口為問而問既問題
叫AI答好過

你地成班mindless 冇邏輯嘅連登仔
你覺得我在乎你地點諗 人地點睇你又形容到咁叻

我見到你地block我downvote我同埋失控 我仲有滿足感

當我係嚟刷存在感又點話 連登仔嘅表現冇一次令我失望
Know your enemy
咁有人要做小丑柒俾人睇我都歡迎既
我最鍾意撚狗
啲官戰狼關我咩事
而家外國制裁只係會影響到無辜嘅平民
啲官個個有外國護照 毫髮無損
咁開心做乜
未來100年都無改變 你驚唔驚?
攬炒喎
第日真係全面封鳩香港
其他地方搵ai做浪費時間既paperwork
慳咗既時間用黎生產/發展其他嘢又好
抖咗佢又好

都好撚過你仲要日日嘥時間做paperwork

呢幾排用黎draft email
我淨係review再用佢個「廊」黎改
慳幾多時間
其實真, 成班美國佬白領失業, 反而香港果D仲可以繼續做
咁搞法遲啲office-gpt4 點算
乜嘢第三世界
係法西斯國家嘅一個城市
巴打中過風?打字都可以1999
啲官做得唔好,平民就革到佢走,但平民又唔想理政治,但偏偏政治每刻都影響緊自身
唉我而家就真係對自己失望喇
正正經經用AI答撚咗你
你又唔知縮咗去邊
攪到冇咗件玩具
用緊
發覺好弱智
只係將bing search話返俾你知
俾條link你自己睇
晒9氣
用返舊版office啦

反正香港大把office仲用緊xp
香港可以弄幾個AI Server放在外國,專問用來代問ChatGPT,扮晒自煮研發人工智能,引大陸注資一佰幾十億。
Blocked users - HK
屌.....而家用唔到
點解?
你明唔明點解你喺個post俾人屌柒呀
原本好地地講緊有冇方法用chatgpt
你跳晒掣咁彈出嚟屌人又9up咪俾人屌
poe係咪要翻牆先用到呀? 掉轉支那用唔到poe咁香港係咪牆外呀?
講唔過唔忿氣 一個禮拜之後cap番圖出嚟斷章取義 再老屈人 無撚恥

再講 你本身講嘅係外國server呃gpt ip地址 而家你第一個point又跟返人哋屌你個comment講POE係chatgpt api整出嚟 你揀定邊樣未呀? 其實你唔尻識就咪撚咁弱智
又話唔鍾意答我吹呀咁嘅
你地要用AI或者wiki答先答到我 咪證明你地根本唔理解呢句嘢係咩 同埋呢句嘢同呢個po嘅關係

po張圖嘅人同埋like張圖嘅人根本冇去理解呢幾個字嘅意義 純粹係見到有個po講香港啲嘢就「美麗新香港」 之前我睇過有個po講英國啲嘢就有人講「美麗新英國」仲勁多人upvote

睇你班連登仔將呢幾個字濫用到咁 其實呢幾個字已經lost in translation 失去咗原本嘅意義 冇咗原本反諷嘅意義 依家個個對呢幾個字嘅解讀都可以唔同 可以好模糊

你俾幾多ChatGPT同wiki嘅解釋俾我又點 我係咁問呢幾個字同呢個po嘅關係你地有人答到咩 我係要wiki解讀就自己搵啦

我係咁話你地用呢幾個字 同中共用新語一樣 你地有冇人回應過 淨係識downvote我 人身攻擊我 啲有意義有內容嘅嘢就唔講 淨係喺到針對無謂嘅points到拗

冇腦就唔好衝出嚟柒啦 唔想再繼續啲冇內容嘅討論

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞