微軟宣布將ChatGPT-4整合至 New Bing 中供用家使用 但網民發現新 Bing 封鎖已經香港用戶!

302 回覆
215 Like 4 Dislike
如果一個字可以咁多唔同解讀 個個嘅解讀都唔同 咁同中共啲新語有咩分別
更何況你自己都解釋唔到咩意思 淨係識話香港以前點
我係五毛會講呢啲嘢
到時就成個香港俾人淘汰
條友理解能力太好
成個post係度自暴其短
咁理性
幾時理性咁諗下點解個個都明得你唔明

唔通係你特別醒?
共產黨封之啩
好奇仲有邊度有唔洗vpn 既chatAI api
香港IT又話好勁?點搶人材?
明明講緊開得vpn有更多其他選擇 做咩變左唔駛vpn嘅ai
我方棄咗,我啱啱dl咗個免費嘅vpn申請個新戶口
便宜莫貪

勿用免費VPN是常識吧
用完即del咗
政府講得啱香港真係被邊緣化了

唔再係5毛專利....
你確定你明
你問下啲中國人明唔明習大大新世代思想咩嚟 咩係偉大復興 你估佢地會答你明唔明呢 你又估如果追問落去叫佢地解釋又解唔解釋到

至少我依家見到 廢話就講咗咁多 但你地就冇人解釋到呢五個字究竟咩意思啦

我就唔係特別醒嘅 但我諗就算我對呢五個字嘅理解同你一樣 我唔會話自己明囉
我就係唔鍾意答d為問而問既問題
你吹?

睇你繼續扮唔明仲好喇 我當睇小丑咋
我見到有班人俾人challenge下解釋下嗰5個字咩意思 問多幾句就口啞啞咁 又人身攻擊同埋標籤人 同埋俾負皮
最好笑係話人五毛但又唔知自己用緊啲字同中共用啲新語冇分別

邊個自暴其短

In cass有人唔知咩係新語
https://zh.m.wikipedia.org/wiki/%E6%96%B0%E8%AA%9E_(%E4%B8%80%E4%B9%9D%E5%85%AB%E5%9B%9B)
你入筷子,緊係唔洗用啦
唔係口啞啞
係驚訝有人會話唔明多

真唔明假唔明都好
都睇得出你戇鳩
咁仲點好意思嘥時間同你拗
侮辱你算喇
唔好再理佢啦,浪費緊大家時間呀
要偷你資料一裝就偷左 即刪係咩邏輯
講嘢成個小學雞咁

呢啲咁抽象咁ambiguous嘅形容詞 我真係好想知你明咗咩

我諗呢到冇人有具體嘅諗法 更何況係用文字表達出嚟

「新語建基於英語,但大量詞彙及文法被簡化、取代或取消,例如「好」(good)是指「喜歡老大哥」(to love Big Brother),而「壞」(bad)則已被「不好」(ungood)取代,結果,削弱人用不同方式及語句表達意見的能力」
https://zh.m.wikipedia.org/wiki/%E6%96%B0%E8%AA%9E_(%E4%B8%80%E4%B9%9D%E5%85%AB%E5%9B%9B)

所以「美麗新香港」係指咩
之前都用到,香港用戶都唔係好多 。
都唔比我地用
ban咗港澳咋
以為台灣好似香港咁共享支那榮耀?
不誠實使用電腦條萬能key 冇咗好耐

但勾結外國勢力 分列國家 危害國家安全應該全部告得入
見疑即報 我建議報咗國安先 有咩留翻同個官講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞