馬斯克預言川普若被戴手銬逮捕 「將壓倒性贏」2024大選

221 回覆
91 Like 28 Dislike
你係咪覺得自己叻過Bernanke???
我唔知你咩discipline
我就econ 嘅,所以唔覺得喺目前嘅fiat system 底下,qe 呢個工具有乜野問題
用錯時機就有問題

至於fiat system 本身係唔係一個問題就唔討論,題目太大,尼克遜都要搬埋出黎

至於qe 係侵定fed 提
即呢樣野反而係你地啲登粉講陰謀論呀?
大佬 the fed 獨立於聯邦政府
定你想講總統強迫fed chair qe 呢?
如果迫到,trump 初年叫powell 停加息,powell 又唔聽?
你諗清楚你係咪要講陰謀論,你地話dominion 係陰謀論嘅話,就唔好講總統施壓聯儲局呢啲陰謀論啦
根據規定,聯儲局政策係唔為政治服務架

俄烏開打嘅原因唔係因為俄羅斯有錢
俄烏開打嘅條件係因為俄羅斯有錢
有無咁難明?
買樓嘅原因係要搬出屋企結婚,個條件係有錢
明未呢?
遠因係俄羅斯一直有情意結,覺得自己係歐洲救世主,係東正教守護者,無法容易美國藉北約黎東擴
但係先前4年打唔郁因為阿侵任內energy independent, 油價低,莫財
明未呢?
賭乜先
唔講埋武肺人手唔夠要排幾個鐘,唔講埋美國政府應為造票係唔可能,唔講埋共和黨都屌9侵賴寄票,唔講埋侵第一次贏都係輸人數,總之就係造假咁得啦。
下次侵贏番就得,放心啦
好嘅野就係現任英明
衰嘅野就係阿侵埋地雷

登粉套說辭幾似某啲亞洲國際金融中心
無法容忍*
你係咪覺得自己叻過Bernanke??? 
你係咪覺得自己叻過敗登民主黨所有人???
打句廢話好贏?
Bernanke咁勁今時今日唔會有通脹,唔會有銀行比佢玩到收皮qt 完再qe
都係個句,你覺得qe 冇問題我同你冇乜好傾落去
唔肯正面回應fed唔理侵停加息 入晒侵數
通漲 登無份搞成? 睇下佢既抗通脹發案先拉
結果登d做法又抄番侵又睇唔到
又唔可以咁講, 而家美國要歐洲做既野, 根本就完全唔符合歐洲利益
但歐洲咪又係要做

對美國黎講, 所謂國際關係, 就係我拳頭比你大, 你就要聽我
否則, 軍事, 經濟, 輿論, 外交, 想整其他國家無難度

因此, 就算要犧牲本國利益去follow美國, 佢地幾唔願意都要做
但當犧牲令到本國百姓有明顯感受, 並感到痛苦
呢班人就要面對後果, 澳洲工黨就係咁重新執政
歐洲右派抬頭, 就係咁原因

BTW, 同拜登打好關係未必可以連任, 但要係其他方面整你
放黑材料, 要傳媒日日唱衰你, 唔難
咁你講下佢理論基礎有乜野問題
methodology 有乜野問題

even if qe 真係有問題
你返返去原先講嘅野先
你係咪打算講陰謀論,話阿侵用總統權力迫powell 無限qe?

你搞清楚係你無野同我好傾
定我無野好同你傾
fed 嘅職能係乜又唔知,研究大蕭條嘅學者bernanke 金融海嘯之後qe 嘅理論基礎係點又唔知
係咩年代,邊條法案規定the fed 獨立於聯邦政府呀?邊條法案決定左今日the fed 最主要嘅職能係控制通脹同就業呀?
我覺得同你講野要收返補econ 嘅學費
佢講句我係咪叻過bernanke仲有乜好回應我係廢過bernanke 好撚多喎
通漲 登無份搞成,你自己講? 佢個弱智fiscal expansion 係人都屌佢亂派錢,但唔好講到個qe冇問題咁今日個通漲根本係幾介政府搞出黎,俄烏只係引爆器
既然你承認廢過bernanke 好撚多
咁就唔好講到qe 呢件事本身係廢

然後將個時空放返落2020
百業蕭條,Jerome powell 唔qe 仲可以點做呢?
同埋係你將the fed 嘅政策當成係阿侵做嘅決定
你諗好點兜未?
不如你講下我廢過bernanke你又係咪勁過成過美國政黨同敗登先。你勁過我呢啲廢柴好似冇乞可以同你傾。
你廢過我地兩條廢柴係到傾乜9
依家團結返歐盟西太平洋,都時再修好伊俄朝,咁唯一目標就清晰啦
係成個國家嘅問題
侵想救 不斷找水源(賺錢 軍費 聯合國經費)
登就不斷放水 cut 水源
如果侵有得連任 俄不敢打烏 加埋賺錢 加息收水 未必不能軟著陸
敗登當初一上任
好地地唔出濕鳩刺激增加通脹法案
一早加息 收水 就唔使搞到咁囉
當初又要死要面咪出事囉
佢個個係自肥發案
糖衣裏面全是屎
比着2020年咁大件事
發生喺敗登 奧巴馬或者布殊身上
都一樣要焗住QE
"如果侵有得連任 俄不敢打烏"
我一直唔明點解你地會咁肯定
疫情後根本成個世界都癲左
你係咪勁過成個民主黨

笑死
兜乜9,你都覺得你叻過成個美國所有人,你講乜都啱敗登民主共和兩黨只係垃圾
應該咁講 唔係敗登 俄未必打烏
好彩係共和黨依家控制住眾議院
阻止佢推行增加通脹刺激濕鳩法案

仲有乜撚嘢垃圾
重建美好法案比自己參議院兩個黨友阻止埋
防止通脹加劇發生
咁dem 同gop都唔係好人, 只係侵再衰D姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞