馬斯克預言川普若被戴手銬逮捕 「將壓倒性贏」2024大選

221 回覆
91 Like 28 Dislike
阿富汗對手有俄咁勁靠自己囉
2019 香港

又扮睇唔到?
走還走冇人叫你走得咁柒西貢2.0
沙特,伊朗同中共的關係可以講一日千里, 鬼國外交部瘋狂入波笑住做
而美國最應該碼住的猶太人,似乎呢期亞伯想玩到絕交
我反而唔明點解要喺香港散布系統性謊言
好撚奇怪,有成堆唔知pr 定乜柒喺連登幫拜登洗白

香港人都無票
點解要搵人咁做?

如果唔係搵人咁做,而係真心嘅
咁唔通睇唔到拜登啲內政搞到篤屎咁?
寬鬆貨幣環境仲要搞expansionary fiscal policy,搞到通脹40年最勁

能源政策一味討好左派,放棄energy independent,令油價高企,俾普京大賺一筆,直接引爆烏克蘭危機

討好左派討好到全國上下個風氣敗壞,最近爆嘅svb 唔係因為無錢,而係因為管risk 條友不務正業,幾年黎都主力搞wokeism 啲野

撞正伊朗就快研發核武成功嘅時候,因為意識形態經常得罪沙特,竟然搞到沙特似乎搵左中國做新大佬,同伊朗世仇都可以建交

成日有人話拜登對盟友好過阿侵,可以團結到
咁沙特係咪盟友?依家成個中東送撚左某文明古國咁嘅款
至於講到傳統歐洲盟友嗰啲,屌你咪同以前一樣各懷鬼胎,幾時叫做有號召到佢地一齊做啲乜?
唔係澤連斯基死撐爛撐,撐到歐洲平民倒迫返個政府,法德嗰啲陷家剷會做啲咩丫?
拜登真係叫做做得好過侵?you kidding me?

再返到中東嗰頭
Erdogan 一路都喺美俄之間攞平衡,唔係下下都聽美國枝笛
佢通脹左幾年,加埋大地震,分分鐘5月無得連任,而反對派就親俄嘅
咁即係dllm 拜登任內搞到會有個北約成員國係親俄嘅
拖拖下依家先推進俾芬蘭入北約,但仲未俾瑞典,一陣換屆又唔使玩?
咁匈牙利就連野都唔使扮

都未講拜登一即位就簽行政命令取消阿侵壓藥價嗰啲操施
又未講無策略咁撤出阿富汗,搞到打左廿年嘅一場仗,將阿富汗送返畀塔利班
拜登啲撚屌野真係罄竹難書

而有一樣野係唔使拗
正如俄佬自取滅亡,消耗國力
當佢一弱,做唔到大佬,中亞啲𡃁都唔睇佢頭,自己有自己互砌
所以當世界局勢越黎越亂,就係代表有個大佬奶撚左野,所以先會出現亂局,有人想挑戰地位,即係修昔底德陷阱
而家好明顯世界亂左好多,除左俄烏,仲有世仇都可以建交,而個主持人係一個蠢蠢欲動、想挑戰美國嘅國家,而佢仲會喺黎緊去俄羅斯傾計

anyway 如果呢啲野唔入拜登數,都唔知入邊個數
第一次做總統算係咁 你仲想點
走得衰已經係重點啦
個個總統都話會走架啦
依家係場仗打20年,你走到篤屎咁,送返畀塔利班
咁day1 打黎做乜撚?
Trump 打爛晒d 規則
佢後面果個梗好做嫁
你講既一日千里, 都係逼出黎, 多得拜登賤民論, 得罪未來國王MBS
最重要係沙特要轉型, 而家石油最大買家係中國, 而世界上最強基建能力又係中國
美國? 石油不單少進口, 仲要係競爭對手, 而賣武器又要睇以色列面色, 新同勁都唔賣
所以中國可以係中東正式插旗, 一來係準備工作做左好耐, 二來係美國拜登助攻
同班1450一樣
民進黨內政做得差
都可以扮睇唔到
佢齋twitter鳩搞已經辣着唔少人
沙特一直要靠美國保護
本身遜尼派同什葉派係千年世仇
咁係邊個迫到佢地兩邊擺,然後甚至擺埋去中國嗰邊
joe伯成個中東送左比中國都話做得好?
你覺得拜登係修好傳統盟友關係, 然後組成quad
日本根本就無需要修好, 佢地只係美國係亞洲既看門狗, 美國落order要做, 佢地無得say no
紐西蘭一向都係中立行最後, 澳洲係莫里森上台先跟得咁貼, 工黨上台後已一步步修正
而歐盟, sorry, 而家美國只係利用軍事脅逼令北約重新變成凌駕各國主權既組織
無修補之餘, 反而製造歐美永不癒合裂縫, 而家枱面上親美既領導人
你睇下下次大選有幾多仲可以見到佢地
講而侵咁好登咁差咁點解侵會輸,一定又係造假啦
登真係咁廢下介咪會踢佢走
侵不嬲都無撐過香港架喎
佢仲支持鎮壓示威添
踢走廢老登
首先班左膠要清醒唔玩抖音先
我覺得只要共和黨派唔係侵派MAGA的人選仲有機
抖音一響
父母白養
提提你: 侵兩次選舉都係輸總票數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞