[童年大事]哥哥張國榮跳樓個日你做緊咩?

333 回覆
403 Like 20 Dislike
03啦
沙士梅艷芳張國榮同年走,我覺得對香港好大打擊
19就係睇到中共嘅醜惡啫
個陣都唔知係邊個...
繼續打機....大左先聽佢啲歌
睇你咩年紀 對90後其實2019悲d
因為真係親身經歷 03細細個邊知咩事
不過再早d個一輩會話2003悲d
因為真係隨時比人炒 又通街負資產
2019至今分幾個階段,由社運到疫情

而03 係當代香港人第一次疫情,對上一次霍亂嗰啲已經係講緊一九六幾年
而且沙士源頭廣州!源頭廣州!源頭廣州!
(重要嘅事重複三次)
非常接近香港,迅速就傳遍香港
每日新聞淨係話俾你知幾多人死
樓價股票迅速急插
各界都冇經驗,當時係人心惶惶

對比今次疫情,你唔會聽到「沙士價」
雖然疫情時間更漫長,好折磨,但恐慌程度爭好遠
始終有零三嘅經驗
沙士停課
上網睇留言板見到fd話哥哥死左
即刻開電視睇新聞
你個晏教訓到6點42分...?
上緊news谷、玩緊ftp、求鏡中(唔係依家既鏡)
佢經理人仲可以好冷靜入咗去酒店報警話張國榮唔舒服暈低左
等張國榮唔使俾狗仔隊影佢最後一面
睇番新聞好似話蘋果娛記知道消息後即刻衝左入哥哥間房影曬啲咸碟
有冇link
搵唔番了唔肯定係咪蘋果,但係記得有咁嘅事
嗰陣沙士停緊課,上yahoo個網見到呢單新聞,仲以為係愚人節假新聞
其實嗰陣好細個唔係好熟悉張國榮
記得嗰陣仲興租碟
咁啱嗰日屋企人租咗隻異度空間全家一齊睇
睇完轉返過去tvb就見到新聞播緊個消息
所以好深刻
果時仲細個
新聞話墮樓
我老豆話墮樓咪姐係跳樓

我先知原來墮樓唔係唔小心跌左落去咁解
19年日日都睇住d黑警傷害咁多無辜既人,好多香港人都好悲憤,衝擊大好多
有幾on9先會care啲明星死唔死
同我阿叔喺度打緊機ps1
果時讀梗小學 真係冇乜感覺
記得果陣sars好悶冇得出街 電腦又長期俾我哥霸住冇得玩
嗰陣太細個 完全冇記憶
我都係
關緊金庸online
公頻有人講,即刻開電視睇宮嬪有人講,即刻開電視睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞