[童年大事]哥哥張國榮跳樓個日你做緊咩?

333 回覆
403 Like 20 Dislike
一樣
仲係個平時好正經嘅fd send
一開始以為佢係咪要開始搞笑
果日愚人節好多地球9up 信息
屌原來真係正經嘅
03年無咁多人有上網
資訊都係靠睇電視新聞
普遍氣氛都係一片死寂

03年實體經濟都差過19年好多
個陣樓市未爆起
賣盤都無人承接
失業/負資產一街都係
其實係好正
但果時啲新聞講到佢係變態扮女人咁
聽人講, 初初以為鳩up吹水, 點知係真
玩緊古龍群俠傳online
玩緊古龍群俠傳online
嗰日愚人節 第一吓以為講笑
停緊課無咩做 係廳睇緊電視見到啲走馬燈話疑似張國榮跳樓 我老豆當時去緊廁所 我嗌入去話佢聽
佢驚訝到淨係著住底褲衝左出黎望部電視
我個陣小學 係D窮閪地方政府學校 仲要唔入流既BAND尾
都有一堆人走 有D自己走唔到都寄個仔女過去
我個FD條女都係咁 個陣小五六 個陣小學生純愛情
無而家物質咁豐富
佢拎張八達通 增左值 最後一日送比個女仔
之後就聯絡唔到 個陣仲係要用固網煲粥
咩係其實好鍾意但寫出嚟好差
完全無記憶,當時對張國榮無印象,依家就好鍾意,非常鍾意
sina 打緊麻雀
我老豆買左四層淘大
夜晚睇電視話一名姓張男子跳樓
kam乜9 得你覺得Kam咋下話
點解一定要身處同一個時代先可以中意
返緊學(唔係香港), 上完堂, 去library做功課
突然有位朋友走埋黎, 叫我開yahoo,
話哥哥死左, 我心諗, 下, 我哥死左你又知, 唔係掛?? (佢唔識我哥)
我話咩呀, 佢話哥哥, 唱歌個個, 張國榮
即刻炸炸林開yahoo,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞