[童年大事]哥哥張國榮跳樓個日你做緊咩?

333 回覆
403 Like 20 Dislike
同條女扑緊嘢
當年沙士停課 咪喺屋企睇電視
睇到新聞 心諗 唔撚係掛
到越嚟越多新聞就知係真
我打緊古龍,見到chat room 有人講。
同阿媽講,仲屌我人講你就信,之後聽到收音機新聞講佢喊到豬頭咁
未出世
小學生,咪照平時咁晏就食完嘢,就去返學,放學夜晚6點幾,應該係屋企hea下又一日。(下午校)
個陣既生活真係簡單好多
屌!唔記得咗個年沙士自膠。咁都好耐下,唔係好記得。做功課,跟住好似要考試,個年考試係郵寄試卷,好似係。小學生咁多嘢做,點記得出面發生咩事,只記得疫情嚴重。
屋企人請過補習老師,但我次次都訓教,所以屋企人嬲得滯再無搵老師幫我補我係hea嘅,但其他人就唔敢講⋯
去咗拜山
呢到係後生居多
開住電視咁做功課
其實香港呢個環境好難唔有壓力
無人識啦根本
得班死廢老係度討論
我地姜b仲唱得好過佢就知無討論價值
佢係夜晚死,點解訓緊晏覺阿姨已經叫醒你
係東方文華執緊房
尤其日頭先出左fake news冒明報話疫埠,陪完阿媽排半個鐘買米先知中伏
黃昏開收音機就又聽到呢單,心諗咪再整蠱啦,點知狼來了
兒登仔果陣九成未出世,學人懷念哥哥扮文青
點判斷係扮
果日就唔記得
第二日係太古溜冰 係咁聽到人講
果時對佢印象就係同twins拍過mv
小學雞
喺hall打緊牌
因為沙士>經濟唔好>影響人>自殺,個年好多人都情緒低落,個個都話要移民,我間小學係沙士後係勁多人移民去外國讀書。

我哋90後經歷過都幾多,幾多情侶都係咁散(中學),中學捱到去就國民教育爭議,再到豬流感又死件新移民同學,接近中學畢業或已畢業無耐就社會運動,再出嚟社會又社會運動。

香港其實係未停過動盪,只係90後係慢慢影響越嚟越深,2008年雷曼事件都影響到好多嘢,但學生唔大問題,係啲出嚟社會投資個班人,個時都多人跳樓。
雷曼果時,基本上對學生哥同埋窮撚冇影響
利申:果時係屋邨仔,仲讀緊中學
睇緊有線新聞台直播緊淘大花園居民上車去唔知邊。突然插播突發新聞
排隊投胎撞到哥哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞