[童年大事]哥哥張國榮跳樓個日你做緊咩?

333 回覆
403 Like 20 Dislike
坐緊巴士
如果坐遲一班車
可能就會有PTSD
記得個日有條撚樣吹水話因為沙士香港會變疫埠
搞到個個走晒落街搶糧
點知係流既
夜晚又整多單哥哥自殺
心諗又嚟?
點知..原來呢次唔是吹水
坐緊5號巴士喺愛丁堡廣場附近,去到置地已收到電話。
太陽神阿菠蘿伺服器
印象中嗰年/ 前一年 死咗好幾個出名明星
同埋太細
用緊模擬器打緊Pokemon

跟住有人話哥哥跳樓走咗
鄰居都向度屌啲人
愚人節點可以搞啲咁嘅笑

點知有線出新聞。
哥哥真係走咗
我80後,如果計走紅時間哥哥係屬於上一代,四大天王先係我個年代
但唔計電影剩係計歌,佢復出後歌路更廣,當時吸納咗一班後生一輩哥迷,除咗金枝玉葉幾隻歌,紅、怪你過份美麗、春夏秋冬、最冷一天、陪你倒數、我、路過蜻蜓呢啲真係廿幾年後聽番都唔會覺得out
仲有熱情演唱會,哥哥曾經好串咁話以佢地位根本唔需要搵喪Paul 做佢designer 搞gimmer, 佢只係想突破傳統演唱會框框將藝術元素帶上舞台,但當時就畀班仆街傳媒話寫佢基佬、扮女人
所以任何時候,香港人都唔值得擁有美好既野
嗰陣時仲用緊newsgroup ,兩單料都係newsgroup 率先傳出嚟
唔需要搵喪Paul 做佢designer 搞gimmick
喺佢間房內
玩緊電腦,icq有frd send過嚟

: 張國榮死左
: 咪撚吹水啦
: 新聞報左喎

跟住出廳開電視睇新聞先知係真,本身當時老母同d八婆喺廳打緊牌,睇到新聞全部停哂手
佢死埋我都仲讀緊小學 大個啲人就扮晒識
唔駛返學喺屋企睇緊有線新聞,畫面直播住淘大啲人準備入營隔離,然後畫面下方有行字慢慢咁show出黎,藝人張國榮逝世,突然覺得成個世界好似靜止咗咁
嗰下晝傳緊香港變疫埠,
下晝喺超市抬咗一堆嘢返屋企。

晚上一路睇有線直播食環將淘大花園居民撤離,
突然再彈段新聞話文華有人墮樓
個陣過過地氣啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞