十人同行三人用餐惡人先告狀 港女怒斥餐廳設最低消費

168 回覆
2 Like 146 Dislike
呢D小店真係等比人淘汰啦

大家樂大快活都唔會咁

一陣D黃絲又話懷舊

有咩問題呀,地方淺窄當然要限啦
俾返廿蚊都唔得
人哋唔想食你格硬質佢食做乜

唔想食野入餐廳做乜撚?
比廿蚊大撚哂?
人地係真係想留個位比真係食野既顧客
唔係招呼一D以為比廿蚊就係大爺既人

等於d學生仔買杯Starbucks坐人一日囉

大家樂大快活都唔會咁

一陣D黃絲又話懷舊

大家樂果D成日買完野食無位就係一堆人坐係到都唔撚係食野
條女應該求其叫啲野夠二百蚊,話share嚟食,除返開夠一人二十蚊就得啦

咁佢地叫完之後唔食,唔會浪費咩

因為唔想浪費..所以十個人入一間餐廳但得3個人食?其他果7個係乞衣黎?想傾計你去長洲沙灘喇
基本上你入人地鋪...我諗有2/3個人有人食點餐
野食既話..都唔會出現呢個問題

肯俾廿蚊都乞衣?
老細覺得少其實可以set高啲
除非你話老細真係想人入去欣賞佢啲食物就唔同

20蚊好多咩
7個位做生意隨便一個都起碼叫到5-60啦
洗收你20俾你坐?
你叫嘢食唔同,樣樣嘢都10幾二十,
一個唔覺意就40,老細更係識計數啦
btw支持餐廳,你3個人叫嘢食想多7個人坐
換情況3個人排小巴幫7個人插隊,
你都唔濟啦

咁佢唔set高啲最低消費

大家樂大快活都唔會咁

一陣D黃絲又話懷舊

小店就係咁思想 慢慢比人淘汰仲諗緊有咩問題

咁係因為有人可以無恥到廿蚊坐一日當涼冷氣,以前就話黑社會先一人一枱入開位淨係比茶錢霸一日唔比妳做生意,今時今日個個做緊本質一樣的事仲大聲夾惡
即係每人放低廿蚊唔得,每人用廿蚊買杯奶茶加個包然後唔食擺低就得?咩玩法?

btw,港女是原罪

收撚皮啦柒頭, 幫條港女講野你有西屌咩
餐廳係俾人用黎食野而唔係俾你俾錢坐
咁撚鐘意坐你唔撚俾錢去殯儀館坐?
戇撚鳩鳩

咁十個人食嘢,食得最快嘅係咪要即走?
間鋪諗住用20蚊最低消費黎大走人

點知人地肯俾

自己又唔抵得7條友坐住佢個位

依d咁既鋪頭真係

其實條女出post扮可憐d 就一面倒啦
個七個人唔食野冇罪架
即係每人放低廿蚊唔得,每人用廿蚊買杯奶茶加個包然後唔食擺低就得?咩玩法?

btw,港女是原罪

戇撚鳩鳩

你有無做過智力測試?

btw,港女是原罪

戇撚鳩鳩

你有無做過智力測試?

佢一出世就比醫生話無得救,無辦法,因為佢老豆老母都係弱智
有冇個臭閪fb
但係我唔食野俾返廿蚊間餐廳點解又唔得?
又係間餐廳寫最低消費廿蚊
平時都會叫杯野奶件撻都係廿幾蚊
家陣唔食俾廿蚊又有咩問題?

消費

佢用意都係唔想蝕個位
佢哋肯俾廿蚊入去坐吓又好似真係冇咩問題

少年,你太年輕了。
到時條友 99% 反口話無食野做咩要比錢,就算比左都會照唱間野,話剩坐收廿蚊好過去搶。
讀書時代做過兼職服務性行業,香港人十個有九個都係仆街,只係個程度既分別。

個班人大部轉移去麥記拎杯水之後坐
實係打錯三同八啦
十個人兩個人唔食,老闆點會咁樣態度

扮打錯字都唔該用下腦啦
其實人地set 20蚊最低消費都係象徵式姐,都唔咁難睇平均叫到每人叫到20蚊嘢食掛,呢啲舖仔坐十個人都霸左半間舖,人地唔駛做生意咩
話其他個七個肯畀廿蚊但餐廳拒絕唔啱既人
有無諗過條八婆當時根本係唔會同無諗過每人畀返廿蚊
佢只係想係FB攞返身彩 如果肯畀 佢都唔會寫篇野出黎啦係咪呀 屌你老母
三人就三人啦
乜撚嘢十分之三
有最低消費本身咪又係見太多撚屌齋坐唔叫野阻住做生意做成

你叫杯野飲慢慢坐好難為你咩

嘩呢度幾多白痴啊 話叫杯飲品就夠
茶記一杯飲品10-18蚊左右
要叫夠20蚊
一定會過左最低消費好多
老細就係想賺盡差額
所以唔會接受人淨係俾廿蚊/淨係一杯飲品

要叫夠20蚊
一定會過左最低消費好多
老細就係想賺盡差額

唔理你做邊行,有班友講到明話得一個人買野,你都請部份出去等啦
我又唔信每人一杯野飲 餐廳會提低消

要叫夠20蚊
一定會過左最低消費好多
老細就係想賺盡差額

我當你一份多士連杯野飲,頂多三十幾,咁都唔願就無撚出街獻世啦
人地係賣野食,小店都有尊嚴!

班人話廿蚊就大晒,其實件港女好賤,以為比廿蚊人地要賣個位比你坐成日

等於車仔面店你放但廿蚊坐一日得唔得?擺明廿蚊買位坐係玩野,撐既人個見人所以就撐囉!
但係我唔食野俾返廿蚊間餐廳點解又唔得?
又係間餐廳寫最低消費廿蚊
平時都會叫杯野奶件撻都係廿幾蚊
家陣唔食俾廿蚊又有咩問題?

消費

佢用意都係唔想蝕個位
佢哋肯俾廿蚊入去坐吓又好似真係冇咩問題

坐響度唔消費,淨收廿蚊,可能間野會犯法。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞