十人同行三人用餐惡人先告狀 港女怒斥餐廳設最低消費

168 回覆
2 Like 146 Dislike
正宗港女

呢個係支那蝗妹

聽佢講野口吻似足港女啦
條女應該求其叫啲野夠二百蚊,話share嚟食,除返開夠一人二十蚊就得啦

咁佢地叫完之後唔食,唔會浪費咩

因為唔想浪費..所以十個人入一間餐廳但得3個人食?其他果7個係乞衣黎?想傾計你去長洲沙灘喇
基本上你入人地鋪...我諗有2/3個人有人食點餐
野食既話..都唔會出現呢個問題

肯俾廿蚊都乞衣?
老細覺得少其實可以set高啲
除非你話老細真係想人入去欣賞佢啲食物就唔同

既然講到咁肯俾廿蚊,做咩仲要放上網屌?
條女應該求其叫啲野夠二百蚊,話share嚟食,除返開夠一人二十蚊就得啦

因為唔想浪費..所以十個人入一間餐廳但得3個人食?其他果7個係乞衣黎?想傾計你去長洲沙灘喇

肯俾廿蚊都乞衣?

哂鳩氣啦, 肯俾錢一開始就一人嗌杯野飲啦
根本就乞衣黎搵著數

肯俾廿蚊都乞衣?

既然講到咁肯俾廿蚊,做咩仲要放上網屌?

而家佢地連20蚊都慳返,仲要屌
正宗港女

呢個係支那蝗妹

聽佢講野口吻似足港女啦

臭閪mk妹黎, 又係d撚屌垃圾

三五成群但係個個乞衣咁撚樣既垃圾
唔多信佢地肯每人比廿蚊 比得廿蚊點解唔嗌野飲

肯俾廿蚊都乞衣?

哂鳩氣啦, 肯俾錢一開始就一人嗌杯野飲啦
根本就乞衣黎搵著數

呢樣真

就算平時落茶餐廳同朋友傾陣計
都會醒水 嗌杯野飲啦
竟然有香港人唔知
但係我唔食野俾返廿蚊間餐廳點解又唔得?
又係間餐廳寫最低消費廿蚊
平時都會叫杯野奶件撻都係廿幾蚊
家陣唔食俾廿蚊又有咩問題?

如果人地係真心想客人享受食物又係賺錢既同時
拎返個平衡點,
咁你點睇?
唔叫野食都入餐廳

人唔笑
10個人霸晒d 位唔幫襯,人地小店黎姐

班友明玩野咁,如果真係唔食野比20蚊,到時又會屈間舖收錢賣個位比人坐,仲大鑊!

其他想食野既人係得食,呢班人擺明比廿蚊當人乞衣買斷個位霸住坐霸住黎玩野啦!
可能間野餐牌定價係好難岩岩好廿蚊
例如可能一杯野12蚊 就算你叫兩杯野都要比廿四
分分鐘可能淨飲雙計 所以比廿蚊坐同最低消費廿蚊係兩回事
成班人去坐但叫一兩碟野,同以前d黑社會收佗地有咩分別?間餐廳應該call反黑黎就差唔多
上面有人話佢地每人俾廿蚊了事is ok
人地係開門做食肆
唔係賣個位俾你坐
同埋你occupy左個位
令到真心食野ge客冇位坐

消費

佢用意都係唔想蝕個位
佢哋肯俾廿蚊入去坐吓又好似真係冇咩問題

少年,你太年輕了。
到時條友 99% 反口話無食野做咩要比錢,就算比左都會照唱間野,話剩坐收廿蚊好過去搶。
讀書時代做過兼職服務性行業,香港人十個有九個都係仆街,只係個程度既分別。

咁佢收唔收都會俾人唱,結果好似冇咩分別

你都on9,如果佢收左錢就中招啦
上面有人話佢地每人俾廿蚊了事is ok
人地係開門做食肆
唔係賣個位俾你坐
同埋你occupy左個位
令到真心食野ge客冇位坐

大檯已經少,成班唔食野坐張大檯,一坐就個幾鐘,排緊d人唔撚駛食
成日show對ball
ptgf????
好多小學雞放暑假
跟本就冇人會貪你果廿蚊,點知你坐幾耐,做幾轉都過百,駛“貪”果廿蚊?跟本最簡單:唔食就過主啦!
如果有正評肯定係正宗死港女俾
條女FB話自己打錯喎
起左果十條友底未?
每人俾返廿蚊最低消費都唔俾
如果間餐廳嫌少嘅話應該一早set高d

我估係間餐廳啲人驚佢反口唔俾,又驚佢報警話佢收咗錢冇俾嘢食
你知啦,條港女10個人
都可以3個食嘢,7個坐,
你就知呢條港女麻X煩嗰一種黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞