十人同行三人用餐惡人先告狀 港女怒斥餐廳設最低消費

168 回覆
2 Like 146 Dislike
條女應該求其叫啲野夠二百蚊,話share嚟食,除返開夠一人二十蚊就得啦
條女應該求其叫啲野夠二百蚊,話share嚟食,除返開夠一人二十蚊就得啦

但係我唔食野俾返廿蚊間餐廳點解又唔得?
又係間餐廳寫最低消費廿蚊
平時都會叫杯野奶件撻都係廿幾蚊
家陣唔食俾廿蚊又有咩問題?

消費

佢用意都係唔想蝕個位
佢哋肯俾廿蚊入去坐吓又好似真係冇咩問題

少年,你太年輕了。
到時條友 99% 反口話無食野做咩要比錢,就算比左都會照唱間野,話剩坐收廿蚊好過去搶。
讀書時代做過兼職服務性行業,香港人十個有九個都係仆街,只係個程度既分別。

你咁果無得討論喎 家陣個故事前提係d客願意俾最低消費
你就話人地就定會反口

好好地咪叫杯野飲俾20蚊囉,搞咁多野做咩

點解講講下要加密既
港女戇鳩呢d唔係第一日既事黎架啦

咁佢地叫完之後唔食,唔會浪費咩

消費

佢用意都係唔想蝕個位

少年,你太年輕了。
到時條友 99% 反口話無食野做咩要比錢,就算比左都會照唱間野,話剩坐收廿蚊好過去搶。
讀書時代做過兼職服務性行業,香港人十個有九個都係仆街,只係個程度既分別。

你就話人地就定會反口

都唔知係咪佢地覺得低消唔合理,
當俾乞衣既心態話,咁我地每人比20蚊得啦掛,人地先唔接受
好地地叫杯野飲唔得既咩
每人俾返廿蚊最低消費都唔俾
如果間餐廳嫌少嘅話應該一早set高d
冒然佢都肯俾廿蚊
點解唔直接叫d野飲下
係咪智障

消費

佢用意都係唔想蝕個位

少年,你太年輕了。

你就話人地就定會反口

好地地叫杯野飲唔得既咩

你十個人得三個人叫野食, 其他7個人就算俾廿蚊都係百四蚊, 但十個人就占左成張大台咁, 個店當然當然唔接受啦, 如果十個人之中7個人叫野食, 其他三個人俾廿蚊, 個情況唔同晒, 其實兩邊都ON9, 每人最低消費20, 有幾難叫, 去到長洲搞單咁既野真係咩野興都掃晒
如果冇呢d rules 咁帶30人入去叫得一個餐坐足半日人地唔洗做生意啦
正宗港女

呢個係支那蝗妹

消費

佢用意都係唔想蝕個位

少年,你太年輕了。

你就話人地就定會反口

好地地叫杯野飲唔得既咩

你十個人得三個人叫野食, 其他7個人就算俾廿蚊都係百四蚊, 但十個人就占左成張大台咁, 個店當然當然唔接受啦, 如果十個人之中7個人叫野食, 其他三個人俾廿蚊, 個情況唔同晒, 其實兩邊都ON9, 每人最低消費20, 有幾難叫, 去到長洲搞單咁既野真係咩野興都掃晒

咁店主set高個最低消費咪冇問題
佢哋肯俾廿蚊,當然係可以順便叫野飲
但唔叫都冇咩問題
如果應承佢哋20蚊畀佢哋坐,點知佢哋會唔會坐到天荒地老 消費就唔同啦,食到咁上下如果有人等位, 就可以過嚟問食曬未,可以畀到群眾壓力
係支那蝗 唔係港女 借圖

因為唔想浪費..所以十個人入一間餐廳但得3個人食?其他果7個係乞衣黎?想傾計你去長洲沙灘喇
基本上你入人地鋪...我諗有2/3個人有人食點餐
野食既話..都唔會出現呢個問題

因為唔想浪費..所以十個人入一間餐廳但得3個人食?其他果7個係乞衣黎?想傾計你去長洲沙灘喇

肯俾廿蚊都乞衣?
老細覺得少其實可以set高啲
除非你話老細真係想人入去欣賞佢啲食物就唔同
肥芝

肯俾廿蚊都乞衣?
老細覺得少其實可以set高啲
除非你話老細真係想人入去欣賞佢啲食物就唔同

20蚊好多咩
7個位做生意隨便一個都起碼叫到5-60啦
洗收你20俾你坐?
你叫嘢食唔同,樣樣嘢都10幾二十,
一個唔覺意就40,老細更係識計數啦
btw支持餐廳,你3個人叫嘢食想多7個人坐
換情況3個人排小巴幫7個人插隊,
你都唔濟啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞