[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (48)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
感覺神侯府已經有五百刀斧手埋伏
妖言惑眾
諸葛廢老同路叔d對話咪即係比下馬威叫路叔醒定d唔係天涯海角都隨時搞掂你
這次係送羊入虎口
明明上次路叔係度得罪哂四大名捕
去大理又唔聽電話又逾期居留
今次返嚟諸葛廢老仲笑笑口咁
好撚有嫌疑
仲未解開神候之前係洛陽叫路叔夾埋鐵手同唔記得邊件圍唐複單野係咩事 問冷血話神候冇同佢講過
就係鐵手加冷血
之後用炸彈炸城果日佢兩個一人一下比毒人打到訓低
話說之前走果陣係叫咗雞帶妹仔返洛陽去等佢
因為南京好亂
然後殘疾就叫返人嚟南京
係咪玩嘢
路叔突然仲話殘疾最知佢mean到爆反諷咁
同埋雞係咪比神候勢力思想改造完
之前雖然性冷感但久別重逢都唔係咁
紅假每日三更
樓豬吾順便放多幾日假已經要還神。
大媽去哪裡了
去做無國界醫師?
上次出場仲係泉城據點
建議劇情
其實之前路叔比吹簫佬打到訓街果陣
個神醫係大媽
佢冇嘢做所以比諸葛廢老派嚟睇下咩環境
因為冇同路叔相認加上皇上色心起所以軟禁住佢
然後之前寄信比五皇爺收到回信話皇宮入面有你個fd不如返嚟睇睇
咁就名正言順展開大理篇ver2
可以用返之前用唔到d設定了
皇上咁重口
三十幾四十歲都岩

以為四十幾
大媽>咕咕>青雪>雞
[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (5)
https://lih.kg/gMtMKhX
#794 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

唔好吹到咁大樓豬寫佢30幾40姐
古時40幾就差唔多變NYKD-54咁樣
古時十歲以下果d先正
— A —

「也是,這位姑娘是楊晨,而身邊的小姑娘是她的近身小丫鬟惜兒。」我介紹道。

我說完以後,世叔先開口問道「楊姑娘跟惜兒看來也不像是明國人,難道是唐國還是大理中人嗎?」
晨兒此時一臉疑惑,直接便答道「這甚麼明國唐國的,我不太了解,我一般都是住在…」
「山上。」在晨兒要說出古墓之名之前,我便直接打斷了晨兒的話。

此話一出,不單單是晨兒,在場大家都將視線投向我了…
而我也沒理由就此停下,隨即便再說道「晨兒她過往都深居於山中,對於這「世俗」的事,她是不怎麼知道的。」
世叔聽到以後,便沉入了一陣沉思,不過同時間霜兒低聲地說了句「晨兒…?」
而晨兒她也是疑惑,對於她來說「古墓」也不是需要隱瞞的事吧?

A. 扯開話題
B. 直接說出古墓
---
聽日繼續
樓豬有bug喎
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞