[KPOP] K-POP 2023討論區 (12)

1001 回覆
3 Like 16 Dislike

hi
sm (hybe)
下次可唔可以加密

好!
好美喎
=hybe 又贏
KAKAO掌握S.M經營權,HYBE通過和SM進行平台合作獲得實際利益...S.M經營權紛爭將告一段落

12日據MTN獨家報道,HYBE將中斷SM Ent.的收購,將以KAKAO選任的人選組成SM董事會。KAKO將根據最初的公約,以每股15萬韓元購買SM流通股中最多35%的股份。

而HYBE在SM經營權方面放手的同時將和S.M在平台商業方面構建合作關係。至此從2月初開始的S.M經營權紛爭將告一段落。

12日熟知KAKO,HYBE 和S.M事宜的相關人士透露「KAKAO和HYBE通過私下協商找到了共同點,將以KAKAO推薦的人士組成S.M董事會掌握其經營權,HYBE將停止股權收購,和S.M就平台商業合作方面構建體系。」

三方分別發表官方立場
HYBE:中斷對SM的收購,擔心市場過熱,就平台合作達成協議
Kakao:尊重HYBE中斷收購SM,將繼續追加確保股份
SM:尊重Kakao和HYBE的協議,推進SM 3.0戰略
張元英見到師姐柳智敏仲敢唔打招呼?
唔使種樹
小員18年就出道唔使驚佢
房狗逼Kakao買佢買返嚟啲股份
咁樣兜一轉就賺唔少
房狗又贏
twice仲會韓國cb既應該要搞小分隊
房肥仔叫D𡃁巡多兩年還息再講啦
充大頭狗充到買公司都推遲埋

這次將雙方拉到協商的談判桌上的kakao曾表示:無論HYBE將收購價格上調到多少,我們都有進一步提高的意向,如果HYBE以每股22萬韓元的價格公開收購,我們有餘力將收購價提高到24萬韓元。(現在kakao每股收購價15萬韓元)
HYBE 擔心咩市場過熱
點樣得到呢個結論
如果hybe將手上十幾%股份賣俾kk
佢要交22%稅
蝕到入肉
尷尬癌名場面
擔心俾kakao玩到自己完蛋
暴發戶點同財閥比
令kakao母公司落場當贏左啦
小元見到16年出到嘅夢夢都唔會打啦
基本上唔係bts bp佢應該都唔打

櫻唔整鼻,會靚過圓英💗,可惜
講到咁撚好聽
入得hype個個高鼻啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞