京。阪。神討論區 (7)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
suica同icoca共通左n咁多年啦....
但出示Icoca可以平啲買Haruka飛
Suica就唔得?
Icoca haruka優惠
其實同喺klook單買haruka飛一樣價錢
咁haruka係jr west開就登係想你用返icoca,唔計d特殊優惠基本上一樣
你響jr east地頭用suica有d地方有得儲分添, jr west最近好似都搞緊icoca儲分
今年早到咁
巴打試過體驗黃金週,覺得點?
見過學生放假既USJ…呢個真係10分滿分癲
唔個黃金週你會俾幾分?

我睇上年YouTube京都黃金週片
感覺同旺角人流差唔多
巴打我同你一樣
到時一齊排
一定多人,但你話好難接受咩?咁又未到,因為你係香港慣晒
USJ長期多人,我未試過黃金周入,所以無意見
但其他地點嚟講,係多人的喎
就算你咩月份去嵐山,個街條竹林小徑都係咁上下,想無人一係朝早八點去的咋....

最後個次係19年黃金周去東京,剛好個年仲要轉令和,要去景點新屎坑就人多囉,但唔係個D位,其實行得好舒服

我自己的諗法係,平時多人的,都會繼續多人,無人的,會有D人
但有時好就係睇波會有多幾場選,睇表演會預係個時開SHOW (個個都想臨放假賺錢,唔係咁推活動咩),起碼佢地放假所以咩咩館都唔會唔開,唔會有其他CHING講咩年尾人地放假咩都無....

清水寺二三年坂嗰帶同以前維園年三十晚花市既人流有得揮。
似乎今年花見既天氣非常失色。
呢到係邊到
係今個星期啫 落雨都廢事拎部相機
下星期會帶埋相機去影
明白,多謝巴打詳細解釋...
等小弟有心理準備,
我先預咗多人...希望到時唔落雨就得
多謝巴打
目前PLAN係5月3日憲法紀念日去...
黃金周好 L多人
係都知,無辦法頂硬上
可能直去奈良玩一日算…租埋和服…希望租到
避去熱門地方
我見好多巴打都話琵琶湖好難一日玩完咁
如果由京都出發, 淨係去2/3個會唔會都有難度?

主要想去 觀景台, 近江八幡,
可能搭埋彥根城(其實推唔推介? 古城其他地方都有, 無需趕?)

照google車程的話, 應該上下午各行一個地方應該搞得掂?
終於有太陽
31/3一到步預測又連續幾日陰/雨
睇嚟真係可以等下年再去過
3號出太陽啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞