英國食物價格飆升17.1% 部份家庭不吃肉保生計

401 回覆
36 Like 109 Dislike
好智障,朋友岩先影返黎 £2.2 10隻,但LIDL 唔知點解就無哂貨
£4 食開乜野蛋,係咪中國直送
你計返 per KG?
全世界都通脹, 個標題跟本放咩國家都得
XX國家食物價格飆升XX.XX% 部份家庭不吃肉保生計
尤其係多政黨國家, 在野黨一定會做D 調查去攻擊執政黨
一係你比多D 數據, 有幾多%家庭食唔到肉, 由幾多升到幾多先有參考價值
雞胸aldi同tesco個價錢差好遠
waitrose 未出now low price之前成50p一隻
我講番公價啦

Free range m size £2.5 one dozen

不過過年前 的確好撚柒平 £2.1 one dozen

都係普京同雜種既錯
Iceland=佳寶,好心就收鳩埋啦。
肉平過菜囉
人在英國 完全感受唔到通脹壓力
啲野係貴左 但根本冇壓力
無支那武漢肺炎 同 俄烏戰爭要印咁多銀紙?
你都ONL79
你係咪攞泗和行D菜芯同lidl D垃圾肉比?
呢啲新聞果然對港豬有用
事實係UK個預測經濟係好撚廢
https://www.bbc.co.uk/news/business-63704841

僅次俄佬
香港人移民過去最起碼都有少少錢有儲蓄所以唔覺有壓力
但啲local窮撚有唔少人無儲蓄習慣
有小朋友要照顧,得一個大人返工養一家3-4口既,係會有壓力。
年輕人自己搵自己洗,完全冇問題。
食西北風
唔知你地邊度買beef mince咁平
Tesco都唔覺眼有咁平
英國水深火熱
Aldi ASDA 會平d
但唔好用同樣quality嚟比
樂觀sir你移英未?
見你留港留咗好耐但成日放負咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞