【I/A】App台新Game討論及吹水區(33) - 新一1001唔開POST

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
依隻on9 game果陣玩
啲泡菜仔重課升爆晒屌打我地
跟住玩玩下發現佢賽季係會重置所以建築
咁課金升建議做乜
我叫啲人慢慢玩唔好課算
玩左個零月棄埋
依家執柒埋
呃左一季錢,佢以為第二季大家一齊重頭黎過
點知d人走哂就扮都唔扮直接執柒
同gamefi呃人錢一樣
大家有冇玩過Nordgerd? 有人話似aoe版的手機驚
笑死,支持ncsoft告多啲最好告埋nexon
唔好再出天堂like垃圾 mmo啦 屌你老母

NCsoft於2023年4月5日向首爾中央地方法院宣佈,對Kakao Games和XL Games提交了侵犯版權及不正當競爭行為的訴訟(民事)案。

NCsoft表示,Kakao Games和XL Games在3月21日釋出的Archeage War中確認了模仿其代表作Lineage 2M的內容和系統的事實,判斷這是未經授權盜用NCsoft的智慧財產權(IP)的。
狗咬狗
告晒啲天堂like掛機mmo,市面上可以減少一堆垃圾
係咪就黎世界末日

點解可以無新驚好玩
末唔末日都無驚㗎啦
末日會多啲驚玩
到時騰訊bilibili mihoyo乜乜柒柒佔100%

到時唔駛諗揀咩玩
都啱 末日戈陣玩足一日原神算
日本仔整返原神咪得

其實將Zelda DQ呢啲畫可愛就得
但係要攬住個畫風

然後就畀支那cap咗水
日本有能力整到呢啲驚應該得Cygames
唯有觀望下呢隻係咪大家想要嘅野
https://project-gamm.com

最後希望?
咩都未定
市場需求唔同 係大陸人全部都主力玩手機game先發展到佢哋咁認真對待製作手機game
Netmarble 都有隻二之國㗎
不過無人玩啫
利申無玩但出個時有留意過
點知好快好多人棄
最多咪得畫面似
但MMO又真係好難多人玩 多PVP成份
加上一開頭已經屈你課金 想唔嚇走人都幾難
反而單機open world真係少之有少
但佢自己市場都就黎守唔住 比神作反侵佔
日本人都玩返原神
咁日本嗰邊啲手機game gameplay冇咩進步都冇計
你睇youtube玩手機game啲外國youtuber都基本上期待大陸啲手機game多啲
但調返轉都冇需要嘅 俾我係日本人咁多嘢玩要打機玩返console pc唔好 點解要對手機game咁認真
同埋都係嗰樣嘢兩個地方重視嘅賽道都唔同
調返轉大陸都做唔出re4呢啲咁好嘅game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞