【I/A】App台新Game討論及吹水區(33) - 新一1001唔開POST

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
跟左上角個人仔做就得
唔明cap上黎問下
以為NIER
通常唔好玩,無咩嘢玩就會唔show gameplay
因為佢淨係賣畫
一睇就知係橫尾啲風格
餅餅之後係咪出一隻類似白貓玩法?
Broken universe又爆咗
仲有無驚可以玩
應該出隻似brawl stars先 之後仲有隻似守望傳說
上年年尾等到依家
宿舍得5條友,點可以加多層宿舍
儲錢起一層 再揀起residential
睇片都聞到伏
無驚玩
依家啲手機game真係
手機驚輝煌時代都差唔多完結
呢10年都分返開班玩家
追求遊戲性/畫面既人會去返玩console PC驚
無要求淨係睇女既繼續留返係垃圾手機驚度
個巿場得返呢d 靠扭蛋抽角/ 特權Pass 屈資源既垃圾驚
一d創意都無純粹靠戰力
真,課金課金,人哋一隻實體game都幾百蚊大作,手機game課課下幾千蚊仲要玩得一陣
識人個個月dum成皮野去課d垃圾驚
為既只係贏人同得到現實比唔到既優越感
實際佢靠既唔係技術, 只係靠課金屈角色同資源
以玩開8-90年代純技術型玩家黎講就係走捷徑, 開外掛一樣
不過用錢買既快樂唔會長久, 下次出新pool新活動又會重課去維持呢種快感
而個社會都有唔少呢d人
所以養成而家呢個生態
你真老手,睇透晒
真老人先岩
細個玩過世嘉, 超任, NeoGeo, 到中學玩PS1/2
覺得自己好好彩係電子遊戲最好既世代出世成長
都好感慨而家d遊戲開始沒落
人大左好難抽時間打console驚
得返搭車玩手機驚打發下時間
不過呢幾年真係無一隻玩得長

between 其實我都曾經重過課PAD同課過餅餅同湯巴最愛既EH
心態算係支持營運做好遊戲多過想要優越感
最慘呢個模式搵到錢, 變左個個都照跟...玩爛哂個市場.
真係
你起碼經歷過最光輝嘅時間
concole game online game 各有特色
就連smart phone初初堆apps game 都好好玩打發時間一流
cut the rope , water pipes, doddle jump果堆idle 得黎好玩
超任勁多正game
就算係NDS都大把game玩
電話game就得番抽抽樂,見到5星人5星裝已經唔駛玩

用電話玩NDS模擬器,打直玩,畫面原來好fit
ios求nds 模擬器名
想玩返牧場物語
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞