Model 3 / Y 集中討論區 (8)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
六月前車到 預三個星期搞文件
咁計番可能都算係差唔多
呢個就係老監嘅位置,因為有機會簽約嘅時間同保險嘅時間可能差幾日🤦🏻‍♂️
咁你可以唔續既 個幾日唔渣車得唔得
咁無話唔得既,本身都預咗一換一用自己車係會有一排無得揸。

如果香港可以好似英國咁問到個比較direct既時間就好
想請問買全保唔用利寶重有咩選擇?
利申2021 model 3 LR
希望有啦 今日我打去DT問 佢都仲話大機會5月尾果水有 因為佢話呢轉唔少車

真係最壞打算都係6月尾啫
以前有Tesla Direct都幾過癮 未出牌都可以停車場裝曬補品先
如果而家仲有Tesla Direct就好,得30分鐘 check車又真係無時間裝野,一陣一出到去有咩事就麻煩
多過30分鐘佢又唔會趕你走既

不過我check車都係5分鐘內完, 外表內籠無花就走人
簽咗約未?
2月頭落大訂宜家都未拎倒車
2月頭落大訂係簽左約未既
3月30簽約,仲未有消息有車拎
3月中尾簽約
上面簽左約但沒有消息嘅咁多位係咩車?
SR / LR / P?
黑籠定白籠 / 改色 / 改鈴?
星期四簽咗
我個DT都係同我講未有船期...
呢期上網睇Tesla有咩配件啱用,見到有人講S3XY button好似好方便,但係想問有冇巴打知會唔會破保既定我拎番去Tesla check車之前還完到就冇影響
生產到上船其實好快,係未排到生產添
睇唔到當無事

不過果幾粒制都幾無用

你打算點用?
佢可以調個regen力度好似幾好 不過上網又好似話又好似唔係全段路用到
新車第一年搵利寶最好
之後先轉其他 你ncb幾多 渣左幾多年
我見人講係話唔係全段路用到主要係因為regen叉滿左電,我反而係想掉番轉較做0比屋企人用,呢個就未見過有人講係咪全段路都用到
最怕因為有連過入去,佢地會check到然後冇左保
開副駕櫃桶 打死火燈 較regen,呢幾個應該都會有用
仲有可以用門柄黎開車頭蓋同解鎖叉電線都方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞