歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (177) 請用自己作品說話

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
用筆刀批都得
而家我主要係咁
但唔係款款艙蓋嘅形狀同水口方法都就手批
所以有啲位都係要諗清楚先落手
大媽件黎,點小心
大媽件即係點
佢唔係隱藏水口自己磨咩
剪嗰下已經有印嘅話就可以收隊
死馬當活馬醫,
小心d 點一野aa 膠or 光油落去睇下有冇滲入去後好d
返工返到將其他野淆埋左一齊
當我無講過,自隊一打X12
建議收手
如果係我, 又好想救返佢的話, 我會考慮用新嗰隻uv透明畢地
如果係外露嘅凹陷, 就直接填落去
如果係內部裂縫, 我會考慮鑽入去, 探到個底, 變成個凹坑, 填咗佢
之後打磨, 用埋研磨膏
未必透明度會完全一樣, 但應該會冇咁顯眼嘅
同意
一係批走佢用明物料補
一係上個白色係個邊度遮哂佢算
我打算點膠水再成件嘅邊位手油銀色 因為本身成品邊框有色
原來傷到咁深
你都油條邊遮咗佢算啦
GOGOGO
屌我都係
本身諗住plan去福岡

希望下星期重有貨派

等150先入手
成隻上完灰之後,你地會分返件上色定痴膠??
邊樣方便做邊樣
就咁揸起手上色
唔會成隻上灰
唔係一直分晒件先上灰check 件?
聽人講全隻上灰可以純一睇到邊d位要執or改造...
p.s 自己係逐件parts 上灰,發覺好on9
Kotobukiya是一家日本的模型和玩具製造商,以下是對Kotobukiya的評價:

優點:

1. 高品質的產品:Kotobukiya生產的模型和玩具的品質非常高,造型逼真、細節豐富,深受模型和玩具愛好者的喜愛。

2. 豐富的產品線:Kotobukiya的產品線非常豐富,包括動漫、電影、漫畫等多個領域,可以滿足不同愛好者的需求。

3. 業界知名度高:Kotobukiya是模型和玩具製造商中的佼佼者,其在業界的知名度和影響力非常高。

4. 創新性強:Kotobukiya不斷推陳出新,研發出一系列新產品,並且不斷引入先進的技術和設計理念,使其產品更具創新性。

缺點:

1. 產品價格較高:由於Kotobukiya生產的產品品質較高,因此產品價格相對較高,一些消費者可能會因此而望而卻步。

2. 市場競爭激烈:模型和玩具製造市場競爭激烈,Kotobukiya需要不斷提高自身的產品質量和創新能力,以維持市場地位。

總體而言,Kotobukiya是一家在模型和玩具製造業界具有較高知名度和影響力的企業,其產品品質高、產品線豐富、創新性強,但是產品價格較高,需要消費者在購買時做出明智的選擇。

chatGPT
唔on9,正常都係咁做
我逐粒噴,我最on9 唔洗同我爭
大家都係on9同路人,中意逐粒噴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞